Вірус на смартфоні. У чому небезпека?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Усі бояться занести вірус на комп’ютер, тому ставлять різні потужні антивіруси, за які ще й платять кошти. Але мало хто так сильно турбується про смартфон, хоча вірогідність занести шкідливу програму не менша. Але зауважимо, що мова піде про Android. На iPhone ще не було таких випадків.

Віруси на смартфонах бувають різні. Одні менше шкодять, інші більше. Але як би там не було, напевно нікому не хочеться стати жертвою подібної ситуації. Саме по цій причині ми хочемо розповісти чим загрожують смартфону віруси та чому варто уважно дивитись на завантажені файли.

Найбільш безпечний варіант використання вашого смартфона хакерами – приховування особистості. Для того, щоб не можна було визначити зловмисника, вони ховаються за великою кількістю пристроїв, які розташовані в різних куточках світу. Таким чином стає майже неможливим визначення хакера. Віруси такого роду не несуть особливої небезпеки власникам смартфона, але все одно сам факт неприємний.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступний результат роботи вірусу – велика кількість реклами. Вона може бути будь-де. В інтернеті, в програмах та додатках на смартфоні, просто на самому пристрої. При чому ця реклама дуже надокучлива. Також такого роду віруси можуть перенаправляти вас на неофіційні сайти. Тобто ви заходите на потрібну сторінку, але насправді вас перекидає на таку ж, але шахрайську. Це вже більш небезпечно для людини.

Більш складні і гірші віруси можуть збирати інформацію про конкретну людину. Всі на смартфонах зберігають багато конфіденційних даних, а також різні фото та відео, які не хотілося б побачити в публічному доступі. Цим і користуються зловмисники. Якщо хакери отримують секретну інформацію або файли, то можуть вимагати гроші за це або ж іншу винагороду.

Найгірше, це коли вірус зчитує смс повідомлення. Таким чином зловмисники можуть зняти гроші з картки, або отримати доступ до кредиток чи різних облікових записів. Якщо ви знаєте, що вам приходять важливі смс, то краще обирайте інші способи підтвердження. Такі, щоб хакери не змогли отримати до них доступ.

Також один з варіантів нашкодити смартфону – заблокувати його. Злочинець блокує його, вимагає гроші за розблокування, власник платить, але смартфон так і залишається не робочим.

Варіантів нашкодити людині через віруси дуже багато. Тому уважно слідкуйте за тим, як працює ваш смартфон. Якщо він гальмує, гріється, або ж ви просто помітили зміни, то краще перевірте його на наявність вірусів. А також завантажуйте лише перевірені програми з великою кількістю відгуків. В такому випадку вірогідність отримати вірус на телефон менша.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.