Цього тижня ЗСУ отримають американські безпілотники Puma

Цього тижня до України має прибути нова партія озброєння із США. Вона буде включати ракети з лазерною системою наведення і розвідувальні безпілотники.

Згідно з даними The Washington Post, українська армія повинна отримати від Пентагону 70-мілімітрові ракети з лазерною системою наведення. ЗСУ зможуть атакувати ними наземні цілі з вертольотів. Щодо безпілотників, то цього разу оборонне відомство США поставить в Україну апарати Puma.

Вони виробляються американською компанією AeroVironment. Вона ж випускає ударні дрони Switchblade, які вже перебувають на озброєнні ЗСУ. На жаль, БПЛА Puma є ударними. Вони належать до класу легких розвідувальних безпілотників. Жодного озброєння на борту Puma не несе. На дроні змонтовано масив інфрачервоних та електрооптичних камер. Відомо, що в Україну буде поставлено партію модернізованих безпілотників RQ-20A Puma AE, які здатні перебувати в повітрі більш тривалий час.

Міноборони України запросило США 8-метрові ударні безпілотники Grey Eagle. Вони можуть бути в повітрі до 30 годин. Швидкість польоту Grey Eagle складає 250 км/год. Він може нести на борту бомби GBU-44, а також ракети Stinger та Hellfire.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.