Американські спецслужби заборонили користуватися смартфонами Huawei

Спецслужби США не рекомендують американцям користуватися китайськими смартфонами Huawei, передає CNBC.

ФБР, ЦРУ , АНБ і Національна розвідка побоюються, що виробник гаджетів і китайська телекомунікаційна ZTE працюють на уряд КНР, уточнює телеканал.
«Це (використання китайських смартфонів – прим. « Лента.Ру » ) створює ризики тиску на нашу телекомунікаційну інфраструктуру, – наводить сайт CNBC слова директора ФБР Крістофера Рея. – Це також означає небезпеку крадіжки інформації та шпигунства ».

Представник Huawei сказав, що компанія «представляє не більшу загрозу, ніж будь-який інший постачальник технологій».

Як пише Reuters , можливим китайським впливом на США також стурбовані в сенаті. Так, глава комітету з розвідки Річард Берр вважає, що Китай намагається отримати доступ до американських технологій та інтелектуальної власності як раз через телекомунікаційні компанії. Huawei і ZTE тісно пов’язані з урядом КНР, впевнений сенатор.

У ZTE не відповіли на запит Reuters. Представник китайського МЗС в розмові з агентством назвав США «найсильнішою світовою державою» і здивувався, що країна всюди бачить ворогів.

«Якщо навіть США думають, що оточені ворогами, що тоді робити іншим країнам? Я не знаю, звідки у Вашингтона це відчуття постійної небезпеки, але можу зауважити, що в світі немає жодної абсолютно безпечної речі », – сказав співрозмовник агентства.

У січні Huawei планувала вийти на американський ринок, уклавши договір з одним з найбільших в США стільникових операторів AT & T . Угода зірвалася, компанія відмовилася продавати китайські смартфони. За даними Android Police, це пов’язано з тиском на AT & T з боку Федеральної комісії зі зв’язку США. Відомство також впевнене, що Huawei співпрацює з китайськими спецслужбами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.