Qualcomm пообіцяла випустити процесори, які не поступаються чіпам від Apple

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm має намір зайняти частку на ринку ПК та скласти серйозну конкуренцію Apple з їх фірмовими чіпами серії M. Компанія оголосила про створення процесорів нового покоління на базі архітектури ARM.

Розробкою займатиметься команда Nuvia, яку Qualcomm купила на початку 2021 року за 1.4 мільярди доларів. Її заснували троє колишніх співробітників Apple, які працювали над чіпами A Bionic – вони використовуються в iPhone та iPad.

Доктор Джеймс Томпсон, директор з технологій Qualcomm, на дні інвесторів повідомив, що перші зразки будуть готові за дев’ять місяців до початку масового виробництва пристроїв із новими чіпами у 2023 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm пообіцяла, що нарощуватиме потужність графіки Adreno, щоб запропонувати ігрові можливості настільних ПК на ноутбуках. Зрештою вона хоче стати лідером у галузі продуктивності та часу автономної роботи.

Чіпмейкер вже намагався вийти на ринок ПК з лінійкою процесорів Snapdragon 8cx раніше, але вона виявилася невдалою і не йде в жодне порівняння з рішеннями від Apple.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.