Як вибрати новий смартфон?

Потрібно купити смартфон? Ринок повний варіантів на будь-який смак та потреби. Ви можете знайти моделі таких брендів, як Samsung, Apple, Xiaomi у різних цінових діапазонах. Хоча ця різноманітність є відмінною для споживача, вона може викликати плутанину при виборі ідеального смартфона.

 Як вибрати між різними моделями на ринку?

Щорічно випускаються сотні смартфонів, тому цей ринок є суперконкурентним, що ускладнює вибір ідеального пристрою. Радимо вам при покупці мобільного телефону пам’ятати про свої потреби при використанні пристрою та про те, які питання ви вважаєте найважливішими у технічному файлі телефону.

Віддаєте перевагу екрану з високою роздільною здатністю? Довгий час автономної роботи? Камери хорошої якості? Ці фільтри можуть допомогти вам вибрати ідеальну модель, уникаючи ризику купівлі «перебільшеного» стільникового телефону для ваших потреб або навіть моделі, яка їм не підходить.

Android чи iOS?

В даний час можна купити телефони з Android або iOS. Обидві операційні системи є відмінними, але мають свої особливості. IOS від Apple пропонує відмінний інтерфейс користувача і дуже гнучкий, оскільки він адаптований для iPhone, покращуючи оптимізацію телефону з системою. Однак ми знаємо, що пристрої Apple є недешевими, тому багато людей в кінцевому підсумку звертаються до смартфонів з системою Android.

Міф про те, що Android просто вилітає, був розвінчаний давно, і сьогодні навіть базові пристрої працюють добре. Система Google більш «відкрита», дає користувачеві більше можливостей налаштування та доступна, оскільки вона присутня у переважній більшості моделей стільникових телефонів, таких як Samsung та Xiaomi. Вибір кращої платформи залежить від потреб споживача, а також від його бюджету на покупку мобільного телефону, але ми наголошуємо, що обидва варіанти є відмінними.

Оцініть технічний паспорт пристрою

Це найважливіша частина при виборі мобільного телефону, але не кожен споживач має достатні знання, щоб знати всі деталі технічного опису смартфона. Ознайомтеся з деякими порадами про те, що оцінюватимуть у цьому випадку.

  1. Дизайн та розмір

Екрани телефонів стають дедалі більше. В даний час моделі середнього та високого класу легко виходять за рамки 6 дюймів. Однак компанії вкладають кошти у дисплеї з дуже тонкими краями. Таким чином, вони можуть краще використовувати корпус пристрою, який може мати велику панель, але не обов’язково є цеглою.

Вибір розміру цілком особистий: одні споживачі люблять великі стільникові телефони, а інші віддають перевагу меншим. Те саме і з дизайном, адже мобільний телефон, гарний для однієї людини, може бути негарним для іншої.

  1. Екран

Розмір екрана – справа особиста, але важливо оцінити якість панелі. Стільникові телефони, що використовують технології TN, TFT, IPS та LCD, є найбільш поширеними, мають гарну якість та доступнішу ціну. Однак OLED, AMOLED, Super AMOLED, Dynamic AMOLED та інші варіанти якісніші. Вони пропонують точніші кольори, високу яскравість, збалансований контраст і навіть кращу економію енергії.

Що стосується дозволу, то сьогодні навіть базові мобільні телефони оснащені екранами HD+. Вони більш низької якості та розраховані на менш вимогливих користувачів. Пристрої середнього та просунутого рівнів мають екрани з роздільною здатністю Full HD+, які забезпечують високу якість зображення та підходять для тих, хто любить дивитися відео на своєму смартфоні.

  1. Процесор та оперативна пам’ять

Процесор – це те, що визначатиме продуктивність смартфона, тому зрештою він стає серцем пристрою. Навіть найпростіші стільникові телефони зараз мають восьмиядерний процесор, тобто з вісьмома ядрами. Вони, як правило, пропонують кращу продуктивність, але що буде мати значення, так це швидкість (виражена в ГГц), а також технології та функції, що підтримуються.

Як правило, ці дані вже вказані в технічному паспорті пристрою, але ви також можете виконати пошук продуктивності тестів для аналізованого процесора. Таким чином, ви матимете уявлення про те, як ваш бажаний стільниковий телефон буде працювати щодня, і зможете дізнатися, чи підходить він вам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.