Огляд Google Pixel 6 та Pixel 6 Pro – претенденти на топ-1 камеру на ринку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google офіційно презентувала свої нові флагманські смартфони Pixel 6 та Pixel 6 Pro, які можна назвати першими по-справжньому відчутним в плані змін оновленням у модельному ряду Pixel за багато років. Смартфони оснащені новим процесором Tensor, більш об’ємними акумуляторами, більшими дисплеями та просунутішими камерами. Молодша модель вже доступна для покупки за ціною від 599 доларів, старша – від 899 доларів.

Дизайн та дисплей

Моделі отримали абсолютно новий дизайн, який найбільш помітний завдяки суцільній полосі на задній панелі, у яку входить блок основної камери. У випадку Pixel 6 в ньому міститься два сенсори (основний та ширококутний), у випадку Pixel 6 Pro – три (додатковий телефото).

Досить багато уваги на презентації смартфонів приділили кольорам, причому якщо для Pixel 6 варіанти кольору задньої панелі більш яскраві, то для Pixel 6 Pro – більш строгі. У випадку Pixel 6 рамки довкола дисплея достатньо великі, а Pixel 6 Pro нічим не поступається іншим флагманам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Pixel 6 отримав плоский OLED-дисплей з діагоналлю 6.4 дюйма, роздільною здатністю FullHD+ та частотою оновлення 90 Гц. У Pixel 6 Pro використовується AMOLED-матриця з роздільною здатністю QuadHD+, частотою оновлення 120 Гц та загнутими гранями.

Чіпсет та пам’ять

За роботу Google Pixel 6 та Pixel 6 Pro відповідальний новий флагманський чіпсет власної розробки Google під назвою Tensor. У його склад входять два великі ядра Cortex-X1 з тактовою частотою до 2.8 ГГц, два “середні” ядра Cortex-A76 з тактовою частотою до 2.25 ГГц та чотири енергоефективні ядра Cortex-A55 з тактовою частотою до 1.8 ГГц, за графічну складову відповідальний адаптер Mali-G78. Окрім цього, чіпсет включає TPU для задач штучного інтелекту.

В парі з чіпсетом працює 8 ГБ оперативної пам’яті у випадку Pixel 6 та 12 ГБ у випадку Pixel 6 Pro. Об’єм внутрішньої пам’яті у випадку Pixel 6 складає від 128 ГБ до 256 ГБ, у випадку Pixel 6 Pro – від 128 ГБ до 512 ГБ, що робить ці моделі рекордсменами по об’єму пам’яті серед усіх Google Pixel.

Камера

У обох випадках використовується основний сенсор з роздільною здатністю 50 МП (програмне виведення в 12.5 МП) з розміром пікселя 1.2 мікрометра та апертурою f/1.85, який дозволяє захоплювати на 150 відсотків більше світла у порівнянні з попередніми моделями Pixel. Ширококутний модуль має роздільну здатність 12 МП, апертуру f/2.2, розмір пікселя складає 1.25 мікрометра, кут огляду – 114 градусів. У випадку Pixel 6 Pro є додатковий телефото модуль з роздільною здатністю 48 МП (програмне виведення в 12 МП) та 4-кратним зумом.

У смартфонів є можливість зйомки відео в 4К 60fps з підтримкою HDR, або відео slow-mo з роздільною здатністю FullHD 240fps. Окрім цього, завдяки використанню нового фірмового процесора Google Tensor з’явилася можливість створити інструмент редагування Magic Eraser, що дозволяє автоматично видаляти непотрібні елементи на фотографіях.

Автономність та фішки

За автономність у молодшій моделі відповідальний акумулятор об’ємом 4600 мАг, у старшій – 5000 мАг. У обох випадках підтримується швидка зарядка потужністю 30W, у молодшій моделі потужність бездротової зарядки складає 21W, у старшій – 23W. Слід зазначити, що у комплекті зі смартфонами немає зарядних пристроїв.

У обох моделей є захист від вологи та пилу за стандартом IP68. У дисплеї вбудовано сканери відбитків пальців, є стереодинаміки, Wi-Fi 6E (802.11ax), Bluetooth 5.2, NFC та 5G. З коробки моделі поставляються з Android 12, оновлення ОС для них будуть виходити протягом чотирьох років, а патчі безпеки – протягом п’яти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.