4G в Україні: Оператори мобільного зв’язку розкупили ліцензії на частоти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оператори Vodafone Україна, Lifecell і Київстар запропонували за 4G-ліцензії 2 млрд 456 млн грн

Мобільні оператори “Київстар”, “Vodafone-Україна” і lifecell на тендері на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології IMT (4G) в смугах радіочастот 2510-2545 МГц, 2565-2570 МГц, 2630-2665 МГц, 2685- 2690 МГц заплатили в сумі 2 456,553 млрд грн за сім лотів.

Особами, які отримали право на торги з голосу від імені операторів, відповідно стали: президент “Київстару” Петро Чернишов, СЕО lifecell Ісмет Язиджі і директор з корпоративного управління “Vodafone-Україна” Олег Проживальський.

Зокрема, суспільство Lifecell стало переможцем в першому і другому лоті, запропонувавши, відповідно, 601 млн 600 тис. 50 грн і 307 млн ​​650 тис. 501 грн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Київстар забрала найбільшу кількість лотів – за третій, четвертий і п’ятий лот вона запропонувала найвищу ціну. За п’ятий лот, зокрема, Київстар запропонував найбільше – 330 млн 301 тис. Грн.

Шостий і сьомий лоти забрала компанія Vodafone Україна.

Як відомо, за рішенням тендерної комісії торги “з голосу” проходять 31 січня 2018 року в приміщенні державного підприємства “Український державний центр радіочастот”.

Тендерна комісія заявила про виконання усіма претендентами на отримання ліцензій на 4G в діапазоні 2600 МГц умов щодо сплати тендерної гарантії. Заявки на шість лотів по 10 МГц подали мобільні оператори Vodafone Україна, lifecell і Київстар. На перший лот – на 20 МГц – тільки Vodafone Україна і lifecell.

В Україні відсутня система загального оповіщення

Президент України Петро Порошенко заявив, що успішні торги з продажу ліцензій на зв’язок стандарту 4G є ще одним кроком України до нових технологій.

“Успішний конкурс на ліцензії зв’язку 4-го покоління, який пройшов на виконання мого указу, радує не лише майже двома з половиною мільярдами гривень до державного бюджету.”, – написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу.

Він нагадав, що кілька років тому в Україні запровадили 3G. “А тепер йдемо далі в побудові успішної країни”, – підкреслив президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.