Анонсовано Redmi Note 9 Pro 5G: камера 108 Мп і дисплей 120 Гц

Xiaomi показала відразу три нових смартфона - Redmi Note 9 Pro 5G, Note 9 5G і Note 9 4G.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Україні вже продається Redmi Note 9 Pro, але новий смартфон з такою ж назвою і приставкою 5G сильно від нього відрізняється. Він отримав оновлений дизайн з круглим оформленням камери і плавними переливами кольорів на кришці. Сканер відбитків пальців розмістили збоку.


Redmi Note 9 Pro 5G отримав 6,67-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Full HD + і частотою оновлення 120 Гц. Компанія попрацювала над яскравістю, її можна опустити аж до 1 ніт, щоб було комфортно читати в темряві. Корпус отримав захист за стандартом IP53 – занурювати у воду його не можна, але проливний дощ він повинен пережити.

Головною особливістю стала камера – це сенсор нового покоління Samung HM2 з з роздільною здатністю 108 Мп. Попередній HM1, наприклад, вбудовано в преміальному флагмані Samsung Galaxy S20 Ultra, а тут смартфон Xiaomi з покращеним модулем коштує в п’ять разів дешевше. Решту камер йдуть на додачу -ширококутна на 8 Мп, а також датчик глибини і модуль для макро по 2 Мп.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон працює на Snapdragon 750G з підтримкою 5G-мереж, що для України поки неактуально. На акумуляторі теж не стали економити – ємність 4820 мАг, підтримується швидка зарядка на 33 Вт (йде в комплекті). На корпусі є роз’єм USB Type-C і 3,5 мм для навушників. Не забули і про NFC.

Ціна за модель 6/128 ГБ – 1 599 юанів, або близько 6 929 гривень за актуальним курсом.

Redmi Note 9 5G став спрощеною версією старшої моделі майже з тим же дизайном. Дисплей трохи менший, 6,53 дюйма і зі стандартною частотою оновлення 60 Гц. Набір камер теж спростили – основний модуль 48 Мп. І ще він працює на процесорі MediaTek Dimensity 800U, зате акумулятор збільшили до 5 000 мА* г.


Ціна – 1299 юанів за 6/128 ГБ, близько 5 629 гривень.

Також в новій лінійці є більш доступний смартфон Redmi Note9 4G за 999 юанів (4 329 гривень), який став копією нового Poco M3. У нього трохи інший дизайн, менше пам’яті і слабкіший процесор. Зате залишили камеру на 48 Мп і зробили акумулятор ще більшим – 6 000 мА* г.


Коли чекати в Україні?

Чи з’явиться ця лінійка в нашій країні – невідомо. У нас вже продаються смартфони з такими ж назвами, але вони сильно відрізняються від оновлених моделей. Швидше за все, компанії доведеться міняти назву для міжнародного ринку або якось по-іншому розділяти нові і старі смартфони.

Якщо Xiaomi планує випускати їх в Україні, то вони повинні з’явитися до кінця року. Зазвичай на це йде три-чотири тижні після запуску в Китаї. Про ціни говорити поки рано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.