Чи варто купувати iPhone 14. Розбираємось

7 вересня компанія Apple представила цілих 3 нових iPhone – iPhone 14, iPhone 14 Plus, а також дві старші моделі Pro і Pro Max. Давайте розберемося докладніше у тому, що з’явилося нового у цих апаратах. Все одно поки є час – зараз смартфони продаються тільки на замовлення.

Що нового в iPhone 14?

1. Процесор залишився таким же, як у iPhone 13 – A15 Bionic. Повідомляється, що він став кращим, мабуть через доопрацювання програмної частини.

2. Основна камера стала кращою за повідомленням компанії у 2-2.5 рази. Наголошується, що сенсор став набагато краще знімати за умов слабкого освітлення. Також з’явився режим Action Mode, що дозволяє знімати відео без фізичного стабілізатора (у русі).

3. Екран не змінився, «чубчик» у якому вбудований динамік, передня камера і сенсор наближення залишився дома на відміну старшого брата (про нього нижче). Модель iPhone 14 має діагональ дисплея 6.2, а Plus 6.7 дюймів.

Вага 172 та 203 грами відповідно. Корпус має класичне компанування.

4. Значно покращено час експлуатації від заряджання. У режимі перегляду відео iPhone 14 працюватиме до 20 годин, його великий брат до 26. Слухати музику можна 80 та 100 годин відповідно. Швидка зарядка (від 15 Вт) здатна зарядити девайс до 50% за 30 хвилин.

У всіх iPhone 14 додано підтримку супутникового зв’язку. Ця інноваційна технологія дозволяє надіслати текстове повідомлення на супутник, який ретранслює сигнал екстреним наземним службам. Це потрібно в ті моменти, якщо ви раптом заблукаєте в лісі. На жаль, поки ця функція працюватиме лише на території США та Канади. Також більше в iPhone 14 немає слота під цим карту – його замінила віртуальна eSim.

iPhone 14 та iPhone 14 Plus будуть мати 128, 256 та 512 гігабайт пам’яті.

Чи варто купувати iPhone 14 чи iPhone 14 Plus?

Якщо ви володієте iPhone 13, то бігти стрімголов і купувати iPhone 14 не варто. Не надто він відрізняється від попередньої моделі. Все одно головна функція супутникового зв’язку працює лише у США чи Канаді. Він став трохи краще. На мій погляд, це просто трохи доопрацьований iPhone 13.

Що нового в iPhone 14 Pro та Pro Max?

Це вже зовсім інший апарат. Створений із міцного сталевого корпусу, не боїться води. На вибір дається небагато кольорів, але які це кольори? Чорний, білий, золотий та унікальний темно-фіолетовий, як його ще називають колір Deep Purple.

Діагональ дисплея – 6.1 “і 6.7” відповідно Pro і Pro Max. Дані девайси матимуть 128, 256, 512 Гб або 1 Тб постійної пам’яті.

Основні відмінності від інших iPhone:

1. За заявою Apple апарат iPhone 14 Pro базується на потужному процесорі для смартфонів. Шестиядерний кристал A16 (4 нм) виконує до 17 трильйонів операцій на секунду. Також поряд розташований 5-ядерний відеочіп;

2. Екран отримав просто величезний запас яскравості. У звичайному режимі до 1600 нит, а за ясної та дуже сонячної погоди кристали дисплея світять до 2000 ніт. Кольори яскраві, соковиті. Дисплей не має аналогів серед інших смартфонів.

3. Більше немає знаменитої чубчика, а є невеликий виріз під динамік, камеру та сенсори. Все продумано до дрібниць, коли надходить PUSH повідомлення воно маскується під сенсор.

4. Камера теж найкраща, яка тільки може бути у смартфонах. Усі сенсори стали в півтора рази більшими. Основна 48-мегапіксельна камера здатна знімати відео в кінематографічній якості 4K і 26 кадрів в секунду. Відмінно знімає при слабкому освітленні, можна зберігати фотографії в оригіналі.

5. Нова функція завжди увімкненого дисплея носить назву Always On Display. Екран в цей момент може оновлюватися з частотою всього 1 Гц, що достатньо для відображення часу або іншої службової інформації. Apple задає нові тренди!

Чи варто купувати iPhone 14 Pro чи Pro Max?

Якщо є зайві гроші, то однозначно так. Якщо стоїть вибір між iPhone 14 та iPhone 14 Pro, то варто брати лише старшу модель. Нове залізо, чудові камери, нові функції. Це не апарат, а казка. Ідеальний для блогера та контентмейкера. Одним словом, топовий апарат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.