4G в Україні: Оператори мобільного зв’язку розкупили ліцензії на частоти

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Оператори Vodafone Україна, Lifecell і Київстар запропонували за 4G-ліцензії 2 млрд 456 млн грн

Мобільні оператори “Київстар”, “Vodafone-Україна” і lifecell на тендері на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології IMT (4G) в смугах радіочастот 2510-2545 МГц, 2565-2570 МГц, 2630-2665 МГц, 2685- 2690 МГц заплатили в сумі 2 456,553 млрд грн за сім лотів.

Реклама

Особами, які отримали право на торги з голосу від імені операторів, відповідно стали: президент “Київстару” Петро Чернишов, СЕО lifecell Ісмет Язиджі і директор з корпоративного управління “Vodafone-Україна” Олег Проживальський.

Зокрема, суспільство Lifecell стало переможцем в першому і другому лоті, запропонувавши, відповідно, 601 млн 600 тис. 50 грн і 307 млн ​​650 тис. 501 грн.

Компанія Київстар забрала найбільшу кількість лотів – за третій, четвертий і п’ятий лот вона запропонувала найвищу ціну. За п’ятий лот, зокрема, Київстар запропонував найбільше – 330 млн 301 тис. Грн.

Шостий і сьомий лоти забрала компанія Vodafone Україна.

Як відомо, за рішенням тендерної комісії торги “з голосу” проходять 31 січня 2018 року в приміщенні державного підприємства “Український державний центр радіочастот”.

Тендерна комісія заявила про виконання усіма претендентами на отримання ліцензій на 4G в діапазоні 2600 МГц умов щодо сплати тендерної гарантії. Заявки на шість лотів по 10 МГц подали мобільні оператори Vodafone Україна, lifecell і Київстар. На перший лот – на 20 МГц – тільки Vodafone Україна і lifecell.

В Україні відсутня система загального оповіщення

Президент України Петро Порошенко заявив, що успішні торги з продажу ліцензій на зв’язок стандарту 4G є ще одним кроком України до нових технологій.

“Успішний конкурс на ліцензії зв’язку 4-го покоління, який пройшов на виконання мого указу, радує не лише майже двома з половиною мільярдами гривень до державного бюджету.”, – написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу.

Він нагадав, що кілька років тому в Україні запровадили 3G. “А тепер йдемо далі в побудові успішної країни”, – підкреслив президент.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtelegraf.com.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: