Названо складні смартфони, який ми очікуємо у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Складні телефони стають все популярнішими, і ця тенденція має зберегтися, оскільки ми наближаємося до середини року. Найближчими місяцями буде випущено кілька нових складних телефонів, причому від різних компаній.

Незалежно від того, чи ви є шанувальником Samsung, Google, OnePlus або Motorola, у кожної з них цього року має з’явитися свій складний телефон. Ось короткий опис кожної моделі, яка, ймовірно, буде випущена у 2024 році.

Samsung Galaxy Z Flip 6

Компанія Samsung займає лідируючі позиції на ринку складних телефонів з моменту появи на ринку п’ять років тому. На відміну від серії Galaxy Z Fold, лінійка Galaxy Z Flip завжди відрізнялася мінімальним дизайном. Це має продовжитися і в Galaxy Z Flip 6, анонс і вихід якого очікується цього літа.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як і попередні моделі Galaxy Z Flip, шосте покоління, як очікується, буде мати дизайн, що вертикально складається. У складеному стані телефон поміщається до кишені. У розкладеному стані великий дисплей дозволяє переглядати веб-сторінки, грати в ігри та виконувати інші дії.

Для Galaxy Z Flip 6 Samsung може використовувати більш міцний складний екран під назвою Ironflex. Хоча про технологію, що лежить в основі цього матеріалу, просочилося мало подробиць, ходять чутки, що він покращить пилозахищеність складних пристроїв.

Як і Galaxy Z Flip 5, модель 2024 має бути оснащена 6,7-дюймовим основним екраном. Однак, за чутками, розмір кришки може зрости до 3,9 дюйми з 3,4 дюйми. Усередині телефон повинен використовувати той самий чіп Snapdragon 8 Gen 3, що і в серії Galaxy S24, включаючи Galaxy S24 Ultra, і не менше 8 ГБ оперативної пам’яті з об’ємом сховища від 256 ГБ.

Дивно, але Galaxy Z Flip 6 може отримати значно оновлену 50-мегапіксельну основну камеру (порівняно з 12 МП), що обіцяє новий рівень фотозйомки. Однак подробиці про його ультрашироку камеру поки що тримаються в секреті. Як і попередніх моделях, телекамера не очікується.

Подейкують, що Galaxy Z Flip 6 може бути трохи товщі за свого попередника, що натякає на більш ємний акумулятор і, у свою чергу, на більш тривалий час автономної роботи.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Як і його попередник, Galaxy Z Fold 5, майбутній Galaxy Z Fold 6, як очікується, втілить у собі всі ті функції, які принесли йому репутацію одного з найбажаніших складних телефонів на ринку.

Одна з областей, де на горизонті можуть з’явитися значні зміни, – це співвідношення сторін нового телефону, яке стало предметом обговорення серед користувачів Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 4 та Galaxy Z Fold 5. Якщо вони будуть реалізовані, ці зміни можуть призвести до збільшення внутрішнього та зовнішнього дисплеїв, що покращить враження користувачів.

Ходять суперечливі чутки про розмір екрана кришки нового телефону. За одними джерелами, він може становити 6,4 дюйми, що трохи більше, ніж 6,2 дюйми у Galaxy Z Fold 5, а співвідношення сторін зміниться з 23,1:9 до 20:9. Однак інші джерела вказують на те, що Samsung може зупинитись на 6,2-дюймовому дисплеї. При цьому внутрішній екран телефону, як очікується, залишиться 7,6-дюймовим.

Як і Galaxy Z Flip 6, Galaxy Z Fold 6 має бути оснащений чіпом Snapdragon 8 Gen 3. Однак замість 8 ГБ оперативної пам’яті ми побачимо щонайменше 12 ГБ ОЗУ та накопичувач об’ємом до 1 ТБ.

Про камеру Galaxy Z Fold ходять різні чутки. Деякі витоки, наприклад, вважають, що Samsung покращить сенсор основної камери до 200 Мп, що відповідає характеристикам Galaxy S24 Ultra. Інші стверджують, що значних змін чекати не варто.

Нарешті, поки що рано говорити про те, чи буде в Galaxy Z Fold 6 значно покращено специфікацію акумулятора. Поточна модель оснащена батареєю ємністю 4400 мАг; у новій моделі цей показник може зрости до 4600 мАг. Підвищена енергоефективність Snapdragon 8 Gen 3 може означати кращий час автономної роботи нового Galaxy Z Fold.

Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra

Якщо ви не в захваті від очікуваних характеристик Galaxy Z Fold 6, то, можливо, варто звернути увагу на Galaxy Z Fold 6 Ultra. Вперше ми почули про цей пристрій під час виставки Mobile World Congress у лютому цього року. Якщо чутки вірні, то випуск моделі Galaxy Z Fold “Ultra” стане першим випадком, коли Samsung випустить два смартфони Z Fold протягом одного року.

Крім чуток, що з’явилися на MWC, про цей пристрій мало відомо. Однак якщо Samsung застосує ту ж стратегію ціноутворення, що і в серії Galaxy S, то Galaxy Z Fold 6, швидше за все, матиме менше оновлених функцій і коштуватиме дешевше, ніж Galaxy Z Fold 6 Ultra. Іншими словами, якщо Galaxy Z Fold 6 Ultra, як і раніше, коштуватиме 1800 доларів, то ціна на звичайний Z Fold 6 може бути нижчою.

Очікується, що Samsung представить свої нові моделі Z Flip та Z Fold цього літа, як і в попередні роки. Проте компанія може випустити нові моделі раніше, у червні чи липні. Причиною цього можуть стати Олімпійські ігри в Парижі, які відбудуться з 26 липня по 11 серпня. Це буде чудова можливість просунути нові смартфони під час найзначнішої спортивної події року у світі.

Google Pixel Fold 2

Це підводить нас до Google Pixel Fold 2, який може бути анонсований вже наступного місяця. Очікується, що цей пристрій буде включати поліпшення дизайну і нові функції в порівнянні з Google Pixel Fold 2023 року.

Згідно з рендерами, що просочилися, Pixel Fold 2 отримає значні зміни в дизайні. Фірмова панель камери Pixel буде замінена на прямокутну форму із двома рядами чорних зовнішніх отворів у формі таблеток для трьох об’єктивів та датчиків камери.

Зовнішній та внутрішній розміри дисплея Pixel Fold 2 також зміняться. Екран кришки буде більше – 6,4 дюйми замість 5,8 дюйми. Внутрішній екран також збільшиться з 7,8 до 7,9 дюйма.

У поточній серії Pixel 8 використовується чіпсет Google Tensor G3. Однак, за чутками, у Pixel Fold 2 з’явиться Tensor G4, який потенційно змінить ситуацію. Це може призвести до підвищення продуктивності штучного інтелекту, збільшення обсягу оперативної пам’яті та багато іншого, що викликає інтригу серед любителів техніки.

Про систему камер нового Pixel Fold поки що нічого не відомо. Однак чутки говорять про те, що камера selfie на внутрішньому дисплеї цього разу буде під дисплеєм і буде оснащена іншим сенсором, ніж 8-мегапіксельна камера на першому Pixel Fold.

Час автономної роботи Pixel Fold 2, як очікується, суттєво не зміниться. Поточна модель оснащена батареєю ємністю 4821 мАг, і нова модель повинна запропонувати щось подібне.

Торішній Pixel Fold був анонсований на Google I/O у травні, а його вихід був запланований на червень. Якщо припустити, що цього року Google дотримуватиметься аналогічної схеми, офіційний дебют нового Fold може відбутися у вівторок, 14 травня, на Google I/O, а в магазинах він з’явиться наприкінці травня або на початку червня.

OnePlus Open 2

Google – не єдина компанія, яка, як очікується, випустить доладний телефон другого покоління. За чутками, OnePlus Open 2 також вийде до кінця цього року. Однак, на відміну від Google Pixel Fold 2, інформації про цей пристрій поки що не так багато.

Минулої осені OnePlus Open був представлений і отримав переважно позитивні відгуки. Ми охарактеризували його як “солідний складаний” з одним невеликим недоліком – шарніром Flexion Hinge, який має як хороші, так і погані якості.

Якщо припустити, що OnePlus наслідуватиме приклад, давно встановлений нею та іншими виробниками телефонів, OnePlus Open 2 повинен отримати зміни в дизайні, покращену фірмову систему камер Hasselblad, оновлений чіп і потужніший акумулятор. Ми також сподіваємося побачити покращений рейтинг водо- та пилозахищеності – область, в якій OnePlus вже давно критикують за свої продукти. Крім цих надій, жодних чуток про пристрій поки що немає. Тому слідкуйте за новинами.

Motorola Razr Plus (2024)

Сучасний Motorola Razr Plus вважається найкращим телефоном-розкладачем компанії Motorola. Серед його найбільш помітних особливостей – виняткова водо- та пилозахищеність, революційний екран-кришка та першокласна продуктивність. Однак його камери вважаються середніми, а час автономної роботи обмежений одним днем, що може бути покращено у майбутніх моделях.

На даний момент про Motorola Razr Plus (2024) відомо не так багато, але очікується, що він вийде на початку літа, як і модель 2023 року. Висококласний доладний телефон Motorola повинен отримати різні поліпшення, як і всі смартфони нового покоління.

Motorola Razr (2024)

Дешевий, стильний і яскравий Motorola Razr (2023) не отримав такої ж уваги, як Motorola Razr Plus, і те ж саме, ймовірно, буде сказано (або не сказано) про майбутнє Motorola Razr (2024).

Поточна модель телефону має розумну ціну, порівняно з іншими складними телефонами. Він легкий та зручний для перенесення завдяки своїм компактним розмірам. Телефон має гідну камеру, яка може задовольнити ваші потреби в соціальних мережах. Крім того, він має високий ступінь пило- і вологозахищеності, а його акумулятор швидко заряджається. Однак у нього немає постійно увімкненого екрану, і він нагрівається при інтенсивній роботі.

Нова версія повинна усунути деякі або всі недоліки поточної моделі, поліпшивши її кращі характеристики. Як і Razr Plus, новий Razr очікується цього літа.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.