Огляд смартфона 8849 Tank 2: смартфон із проектором і двома LED-ліхтарями

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон Tank 2 від бренду 8849 повертає ті часи, коли в телефонах був проектор. Принцип Unihertz у розробці незвичайних смартфонів меркне перед моделлю 8849 Tank 2 через: лазерний проектор, двох LED-ліхтарів, стробоскопів і ємного акумулятора, що доповнюють процесор MediaTek Helio G99, 12/256 Гб пам’яті та потрійний лоток для нанесення і карти-пам’яті. В оновленій версії виробник врахував усі заперечення користувачів, які думали про ідеальний захищений смартфон.

Складається враження, що Tank 2 – це найкращий смартфон для мандрівника.

КУПИТИ НА ALIEXPRESS

ОФІЦІЙНИЙ САЙТ

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зовнішній вигляд

8849 Tank 2 від Unihertz постачається в чорній прямокутній коробці з текстурованою поверхнею, що повторює контури моделі. На верхній частині кришки надруковано бренд 8849, а з боків – назва моделі. Всередині смартфон лежить на відсіку, в якому знаходиться зарядний пристрій та USB-кабель разом з іншими аксесуарами. Ось повний список вмісту коробки:

  • 8849 Tank 2 від Unihertz
  • Зарядний пристрій 11В/6А (66 Вт) (штекер ЄС)
  • Кабель USB Type-C до Type-C
  • Захисна плівка для екрану
  • Посібник користувача та гарантійний талон

Частина нових опцій у моделі розташована на задній кришці – це два великих LED-ліхтарі холодного і теплого відтінків зі стробоскопами. Справа наліво розташовані камери: основна на 108МР, ширококутна на 16МР і для нічної зйомки на 64МР. Частина корпусу над камерами трохи виступає, щоб більше захистити їх при падінні. У Unihertz Tank ця частина була врівень із поверхнею камер.

На бічних гранях рознесені кнопки управління гучністю і ввімкнення/вимкнення. Сім-лоток, на дві нано-сім і карту пам’яті одночасно, розташований з правої грані. На нижній частині під заглушкою розташований порт USB-C і роз’єм для навушників 3,5 мм. У моделі смартфона є кріплення для темляка, яке, враховуючи чималу вагу пристрою, краще завжди використовувати, якщо ви перебуваєте в поході. Це знизить шанси загубити або не втримати в руках Tank 2.

Друга з особливостей телефону, що продають, – проектор – встановлена в торцеву частину. Поруч із ним розташований ІЧ-порт, яким можна керувати різною технікою через попередньо встановлений додаток Zaza Remote.

Налаштування смартфона проблем не викликає. Необхідно підключитися до GSM-мережі або використовувати Wi-Fi. Лоток на три предмети показаний нижче. Має прогумовану верхню частину. Лоток дуже кволий. Яскравість у екрана невелика. На сонці читати з екрана буде незручно.

Розблокування відбувається не швидко, але помилок немає, датчик працює справно. Можна налаштувати розблокування за обличчям.

Дисплей

Тут зовсім коротко, оскільки це проста матриця діагоналлю 6.79 дюйма, IPS, 1080×2460 пікселів.

Максимальна яскравість підсвічування матриці в ручному режимі – 330 ніт, автоматична яскравість може давати до 360 ніт. Навіть для IPS-матриці ці значення вкрай низькі. Не дуже розумію, чому саме так: у вас ємна батарея, не найбільша діагональ, більш-менш адекватний процесор – чому ж яскравість підсвічування матриці настільки низька?

Передню частину смартфона займає великий дисплей із загнутими кутами і захисним склом Panda MN228. Рамки мають нормальну товщину. Екран знаходиться в полікарбонатному корпусі, який виступає над поверхнею скла, забезпечуючи додатковий захист у разі падіння пристрою екраном на рівну поверхню.

Селфі-камера знаходиться в перфорованому отворі у верхній центральній частині дисплея. На верхній рамці розміщені датчики освітленості та наближення, розташовані зліва від приймача. Сам приймач розташований у щілині між рамкою та екраном. Для навігації можна використовувати віртуальні кнопки або екранні жести.

Задня панель

Задня панель – це те, що відрізняє Tank 2 від більшості інших захищених смартфонів. Він частково покритий металом, а частково полікарбонатом, який має гумове покриття. Різні елементи кріпляться до корпусу за допомогою 14 видимих гвинтів.

Є дві шестикутні форми, що займають верхню і нижню половину задньої оболонки. У верхньому елементі розміщені три задні камери, чотири інфрачервоні ліхтарі та подвійний світлодіодний спалах, а також холодне похідне світло в поєднанні з червоною попереджувальною лампою.

Нижній шестикутний елемент містить теплий кемпінговий ліхтар у поєднанні з синім попереджувальним світлом. Логотип 8849 надруковано посередині між ними, а антена NFC розміщена під корпусом. На дні є місце для кріплення ремінця, а задній водонепроникний динамік розташований зліва від верхньої шестикутної форми. Вентиляційний отвір, отвір для мікрофона та отвір для барометричного датчика доповнюють елементи на задній панелі.

Ліхтарі

У Unihertz є дві моделі смартфонів, в яких використовується ліхтар – це нещодавній Tick Tock S Golden Eye і гучний Tank. Увімкнути ліхтарі можна з програми “Інструменти”. Як і у випадку названих смартфонів Unihertz, у максимальному режимі світить ліхтар не довго.

У меню керування ліхтарем можна ввімкнути їх окремо або всі одразу. У програмі з управління стробоскопами можна призначити певний звук зі списку, який буде супроводжувати переморгування червоного і синього кольорів.

Проектор

У смартфоні 8849 Tank 2 вирішили використовувати лазерний пікопроектор. Рішення не оригінальне, але вкрай цікаве. Останній раз бачив таке в Samsung Beam. З того моменту кардинально нічого не змінилося: проектори в смартфоні – це, як і раніше, річ у собі.

У звичайному апараті таке рішення – найімовірніше, чисті пустощі. А ось у захищеному резервному потужному гаджеті для походів – саме те:

  • Можна переглядати записані на камеру ролики, транслюючи відео на намет;
  • Можна дивитися фільми самим або показувати мультики дитині, якщо вона занудьгувала в поході;
  • Можна взяти такий агрегат у поїздку на поїзді далекого прямування. Або ж у літак.

Тут застосовується MicroVision PSE-0403-103, який показали ще в 2017 році. Пристрій включає в себе блок лазерної розгортки, виготовлений за технологією MEMS, і блок управління.

Що ми отримуємо у реальному житті:

  • Дуже висока контрастність. Теоретично дивитися відео можна навіть при світлі на відстані до метра;
  • Неможливо насичені кольори. Начебто ви дивитеся на дисплей з AMOLED-матрицею. Знову ж таки, все залежить від відстані;
  • Чіткість зображення середня. Причому складно сказати, де саме «перебуває» фокус: картинка не зовсім різка на відстані і 30 см, і 2 метри;
  • Зображення сильно залежить від матеріалу, який транслюється. Наприклад, глянсові покриття білого кольору найкраще насичують картинку кольором, зростає контрастність. Тут така ж історія, що й з великими проекторами, треба підбирати фон.

В цілому, я залишився задоволений пікопроектором в 8849 Tank 2. Відверто кажучи, очікував кривенькою і бляклою картинки. А отримав нереально кольорове та контрастне зображення. Питання лише у чіткості. Але якщо ви дивитеся мультики – супер. Ефективна відстань у темряві – приблизно два метри. Я намагався транслювати навіть на дачний будинок (відстань близько 10 метрів). Мені здається, вийшло прикольно, хоч і безглуздо.

Час роботи

Смартфон 8849 Tank 2 – це не перший апарат Unihertz із нереально ємною батареєю. Є ще Tank 1, де акумулятор взагалі на 22 000 мАг.

Насправді всередині Tank 2 встановлені три батареї по 4900 мАг, які одягнені в металевий корпус. Один акумулятор – під екраном, два інших – на тильній частині апарата. Власне тому корпус такий товстий.

Дані:

  • Програвання YouTube на максимальній яскравості підсвічування матриці: 35 годин;
  • Робота з пристроєм (ігри, програми, сповіщення, дзвінки): до 25 годин;
  • Ігри типу “Marvel: Битва чемпіонів”: до 20 годин;
  • Проектор: 10 годин (гучність 50%, яскравість 100%).

За допомогою USB Type-C 8849 Tank 2 можна заряджати інші пристрої потужністю до 10 Вт.

Сам апарат заряджається від адаптера на 66 Вт протягом 1,5 години. Перші 20% набігають за 15 хвилин. А цих 20% вам вистачить на весь день. Також спробував адаптер на 33 Вт (від Asus Zenfone 8). Він зарядив смартфон за 2 години 20 хвилин.

Камери

Смартфон обладнали чотирма камерами:

  1. Фронтальна: Samsung ISOCELL GD1 на 32 МП, розмір сенсора 1/2.80, апертура f/2.0.
  2. Основна: Samsung ISOCELL HM2 на 108 МП, розмір сенсора 1/1.52″, апертура f/1.8.
  3. Нічного бачення: OmniVision OV64B на 64 МП, розмір сенсора 1/2.0”, апертура f/1.8.
  4. Ширококутний: OmniVision OV16B10 на 16 МП, розмір сенсора 1/2.76″, діафрагма f/1.8.

По суті, тут майже ті ж камери, що і в Unihertz Tank. Щойно додали «ширик», оновили сенсор нічного модуля.

Вдень селфі можна знімати у чудовій якості. Мені сподобалися різкість та деталі. Правильно передає тон шкіри.

Головна камера чудово знімає, особливо при хорошому освітленні. Вразила зйомка портретів, квітів та якихось невеликих об’єктів. Красиві розмиття заднього плану, соковиті кольори, великий динамічний діапазон.

Камера нічного бачення справляється зі своїм завданням добре: вночі картинка точно краща, ніж на основний модуль. Щоправда, картинка чорно-біла. ІЧ-підсвічування «б’є» на відстань до 15 м. Загалом, корисна річ у певних ситуаціях.

Відео Tank 2 пише у роздільній здатності до 2560х1440 пікселів на основний сенсор. Вибрати частоту кадрів не можна. За замовчуванням йде 30 к/с. Зображення цілком адекватне.

Запис на ІЧ-камеру – 1080р. Якість непогана, кількість кадрів залежить від яскравості об’єкта: якщо ліхтарі не добивають, то кількість кадрів знижується приблизно до 15.

Загалом, для подібного апарату набір камер дуже придатний. Та й якість не постраждала. Той самий Unihertz Tank знімав набагато гірше.

Приклади фото:

Продуктивність

Смартфон 8849 Tank 2 пропонує покупцям лише одну версію апарату – 12 ГБ ОЗУ та 256 ГБ вбудованої пам’яті. До того ж, у вас буде ще й слот під карту пам’яті до 1 ТБ. 8849 Tank 2 від Unihertz базується на чіпсеті MediaTek Helio G99 (MT6789) – SoC, яка з часом і в багатьох пристроях довела, що забезпечує надійну продуктивність і розумну енергоефективність.

Представлений у 2022 році, він виготовляється за технологічним процесом TSMC 6 нм і використовується у понад 50 мобільних пристроях. Чіпсет пропонує восьмиядерний процесор з двома ядрами Cortex-A76 з тактовою частотою 2,2 ГГц і шістьма ядрами Cortex-A55 з тактовою частотою 2,0 ГГц.

За роботу графічного відділу відповідає двоядерний графічний процесор Mali-G57 MC2 з тактовою частотою 1 ГГц. На борту встановлено 12 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4X з тактовою частотою 2133 МГц і 256 ГБ накопичувача UFS 2.2. З цих 256 ГБ користувачеві доступні 232 ГБ.

Оперативну пам’ять можна віртуально розширити до 10 ГБ. Вбудований накопичувач також можна розширити за допомогою спеціального слота для карт пам’яті microSD.

Звук

Для виведення музики та гучного зв’язку використовується досить великий динамік потужністю 1.5 Вт. Він дуже гучний, особливо якщо ви вирішили скористатися звуками сирени.

У смартфона є роз’єм 3.5 мм. Похвально. Можна слухати музику і через Bluetooth. Які саме кодеки підтримує 8849 Tank 2, з’ясувати не вдалося: у налаштуваннях розробника не відображаються ці пункти. Зважаючи на все, тут точно є AAC, SBC, LDAC. Навушників aptX під рукою не було.

Висновок

Смартфон 8849 Tank 2 однозначно не для всіх. Це вкрай нішевий пристрій для тих, хто часто мандрує далеко від цивілізації. При цьому сам апарат нафарширований за повною програмою: тут тобі і акумулятор на 15 000 мАг, і 2 прожектори, і 2 «ліхтарі» з червоним/синім кольором, і камера нічного бачення, і навіть пікопроектор, щоб ви не нудьгували в походах. А ще від Tank 2 можна зарядити інші гаджети.

З мінусів варто виділити низьку яскравість підсвічування матриці екрану. В іншому гаджет цікавий і певною мірою унікальний за рахунок вбудованого проектора.

Нагадаю, що сьогодні 8849 Tank 2 можна знайти приблизно близько 15000 – 18000 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.