6 найбільших анонсів, які ми очікуємо від Google I/O 2024

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google проведе свою щорічну конференцію для розробників Google I/O 2024, 14 травня в Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія. До заходу залишається близько місяця, і ми очікуємо на кілька великих анонсів.

Як і будь-який інший захід Google I/O, цього року конференція розпочнеться з великої вступної презентації генерального директора Сундара Пічаї. Але яких саме анонсів ми чекаємо? Ось кілька найважливіших речей, які ми, швидше за все, побачимо на Google I/O 2024.

Android 15

Оскільки це конференція для розробників, програмне забезпечення практично гарантоване. Android 15, яка увійшла до стадії попереднього перегляду розробниками у середині лютого, займе центральне місце.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча в попередніх версіях Android 15 відсутні основні нові функції, Google може показати деякі доповнення на сцені Google I/O. Як тільки Android 15 буде офіційно представлений, ми також маємо побачити публічну бета-версію, щоб більше користувачів могли випробувати її самостійно.

На даний момент відомо, що Android 15 сфокусована на трьох основних сферах: конфіденційність/безпека, ширша підтримка творців та розробників, а також оптимізація продуктивності додатків. Що стосується безпеки, то Google внесла деякі зміни під капотом, які покращують конфіденційність користувачів і забезпечують ефективну персоналізовану рекламу в мобільних додатках.

Серед інших нових функцій, які помітні зовні, – частковий поділ екрана (тепер це певна частина програми, а не весь екран), більше типів даних про фітнес та харчування на платформі Google Health Connect, а також ще більше посилення заходів безпеки для файлів краще захистити користувачів від шкідливого ПЗ та небажаних модифікацій.

Android 15 також має деякі зміни в камері, які покращать фотографії при слабкому освітленні, надавши розробникам доступ до збільшення яскравості попереднього перегляду камери. Також з’явилося точніше керування спалахом.

Це лише деякі з відомих нам змін у Android 15 Developer Preview. Сподіваємося, що Google використовує I/O, щоб розповісти про інші зміни, які ми побачимо в Android 15.

Оновлення Google Gemini

Штучний інтелект у наші дні на піку популярності, і Google не далекий йому. Те, що спочатку починалося як Bard, тепер перетворилося на Google Gemini, і ми маємо очікувати на деякі оновлення Gemini на Google I/O 2024.

Коротко, Google Gemini – це чат-бот із штучним інтелектом, який генерує для вас текст і може відповідати на питання, що робить його схожим на ChatGPT. Але Google Gemini особливо потужний, оскільки використовує мультимодальні можливості, що дозволяють йому виконувати такі завдання, як створення тексту, зображень, відео, аудіо і навіть коду в рамках однієї платформи. Він також підтримує кілька варіантів великих мовних моделей (LLM) для різних рівнів: Gemini Nano, Gemini Pro, Gemini Ultra та Gemini Advanced.

Gemini Nano вже використовується в поточному Google Pixel 8 Pro та Samsung Galaxy S24. Розвиток Gemini – важливий крок у створенні нового помічника Google, який буде розмовним, мультимодальним та дійсно корисним.

На смартфоні Gemini можна викликати так само, як Google Assistant. Він також може сприймати вміст екрана і виконувати багато завдань, на які ви вже очікуєте. Користувачі iOS можуть отримати доступ до Gemini через програму Google, а також використовувати функції Gemini на телефонах Android через окрему програму Gemini.

Gemini продовжує швидко розвиватися, тому ми обов’язково отримаємо інформацію про те, що буде далі під час Google I/O.

Google Pixel 8a

Хоча Google I/O – це конференція розробників з акцентом на програмне забезпечення, також з’являються і апаратні новини. У минулі роки Google представляла телефони серії Pixel A, а цього року ми очікуємо побачити Google Pixel 8a.

Завдяки деяким недавнім витокам ми вже можемо знати, як виглядатиме Pixel 8a, а також його технічні характеристики. Дизайн Pixel 8a нагадує серію Pixel 8: від закруглених кутів та класичного модуля камери на задній панелі до розміру 6,1 дюйма, який такий самий, як у Pixel 7a. Щоб відрізнити Pixel 8a від звичайного Pixel 8, можна чекати товстіших обідків навколо дисплея.

Усередині Pixel 8a має бути встановлений чіп Google Tensor G3, хоча він може бути розігнаний у порівнянні з дорожчими моделями Pixel 8. Частота оновлення дисплея може збільшитися до 120 Гц, що є покращенням порівняно з 90 Гц у Pixel 7a. Google також може запропонувати до 256 Гб пам’яті.

Щодо акумулятора, то Pixel 8a буде працювати трохи довше, ніж його попередник. Повідомляється, що він буде оснащений батареєю ємністю 4500 мАч і підтримуватиме 27-ватну зарядку – це більше, ніж 18-ватна у попередника.

Камери, як очікується, залишаться колишніми: основна камера на 64 Мп, ультраширока камера на 13 Мп та камера selfie на 13 Мп. Але завдяки оновленням програмного забезпечення та потужнішому процесору ви зможете побачити якісніші фотографії. Очікується, що Google отримає все це за тією самою стартовою ціною $499, що якщо це правда, зробить Pixel 8a досить привабливим.

Google Pixel Fold 2

Минулого року ми отримали перший складний смартфон Google – Google Pixel Fold. Він був анонсований під час Google I/O 2023, але в продаж надійшов лише через місяць. Аналогічна картина очікує і Google Pixel Fold 2 – якщо, звичайно, Google випустить його цього року.

Чутки свідчать, що друге покоління Google Pixel Fold отримає значні зміни у дизайні. Витіки показали, що, схоже, шарнір та краї будуть плоскими, а модуль із панеллю камери зник. Натомість він виглядає як прямокутний модуль із двома рядами чорних контурів у формі таблеток для об’єктивів та датчиків камери. Це нагадує про часи Pixel 4 та Pixel 5.

Дисплеї також можуть зазнати деяких змін. На даний момент існує два набори чуток про зміну розміру дисплея на кришці і всередині, і ми не впевнені, який з них більш вірогідний. Але обидва вказують на те, що зовнішній та внутрішній дисплеї будуть більшими, ніж у оригінального Pixel Fold.

Хоча перша модель Google Pixel Fold вийшла у продаж через місяць після анонсу, ходять чутки, що Pixel Fold 2 може з’явитися навіть пізніше цього року. Він може з’явитися наприкінці літа або навіть восени разом із серією Pixel 9. Це пов’язано з тим, що Pixel Fold 2, можливо, буде оснащений чіпом Tensor G4 для підвищення продуктивності штучного інтелекту.

Незалежно від того, коли саме вийде Pixel Fold 2, ми очікуємо, що Google хоч би розповість про нього під час Google I/O 2024.

Google Pixel 9

Хоча майже напевно ми побачимо серію Google Pixel 9 цього року, неясно, чи Google покаже її взагалі під час Google I/O – але ймовірність цього є.

Зазвичай флагманська серія Pixel представляється восени, але під час Google I/O 2022 компанія Google розповіла про Pixel 7. Однак лінійка Pixel 8 не була показана під час I/O 2023. Тому питання про те, чи покаже Google Pixel 9 на Google I/ O 2024 чи ні, залишається відкритим. Незалежно від того, що станеться, ми вже знаємо кілька речей про Pixel 9.

Як і Pixel Fold 2, серія Pixel 9 має отримати оновлення дизайну. Можливо, ми отримаємо плоскі краї, як у iPhone 15 та Samsung Galaxy S24, та оновлений козирок камери, який не виходитиме за краї рамки.

Ще одна потенційна зміна – до серії Pixel 9 можуть увійти три телефони: Pixel 9, Pixel 9 Pro та Pixel 9 Pro XL. Це означатиме повернення розміру XL через п’ять років. Очікується, що Pixel 9 матиме 6,03-дюймовий дисплей, Pixel 9 Pro – 6,1 дюйма, а Pixel 9 Pro XL – 6,5-дюймовий екран. Усі ці телефони отримають процесор Tensor G4.

Невідомо, чи ми побачимо анонс Pixel 9 наступного місяця, але ми дуже сподіваємося, що побачимо.

Google Pixel Watch 3

Аналогічно ми можемо побачити, а можемо і не побачити Pixel Watch 3 під час Google I/O. Google представила оригінальні Pixel Watch під час Google I/O 2022, але не дала нам тизер для Pixel Watch 2 минулого року. Незалежно від того, чи будуть вони показані на I/O 2024 чи ні, ми знаємо трохи про Pixel Watch 3, хоча це досі досить ранній цикл чуток.

Є велика ймовірність, що Pixel Watch 3 вперше буде представлено у двох розмірах. В даний час Pixel Watch випускаються лише у розмірі 41 мм. Якщо другий розмір і з’явиться, то за чутками він буде 45 мм.

Поки незрозуміло, який чіп отримають Pixel Watch 3, але повідомляється, що вони отримають новий ультраширокополосний (UWB) чіп, що дозволяє точно відстежувати місце розташування та підтримувати зв’язок на малій відстані.

Знову ж таки, ми не знаємо, чи покажуть попередній варіант Pixel Watch 3 на Google I/O 2024, але це цілком можливо. Незалежно від того, чи покаже Google смарт-годинник на I/O, не варто очікувати їх повноцінного релізу до осені цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.