Microsoft показала найбільше нововведення в Windows 10

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не так давно з’явилися чутки про те, що компанія Microsoft нібито планує відмовитися від живих плиток в Windows 10. Команда дизайнерів Windows 10 прокоментувала їх в черговому випуску Windows Insider Webcast .

Дизайнери Microsoft продемонстрували скріншоти оновленого стартового меню в темному і світлому оформленні. Судячи з цих зображень, в оновленій версії Windows 10 дійсно не буде живих плиток в звичному розумінні, проте структура стартового меню майже не зміниться.

Windows 10
Безпосередньо над кнопкою «Пуск» будуть розміщуватися кнопки щоб вимкнути комп’ютер, запуску «Параметрів», «Фото» та «Документів», а також для доступу до налаштування профілю користувача. Праворуч від цих кнопок – перелік всіх встановлених програм, а ще правіше – великі іконки вибраних додатків. Інтерактивність в цих плитках зникла, яскравий фон теж, кольорових блоків більше немає, залишилися тільки нейтральні іконки. Як і раніше, користувач зможе закріплювати туди будь-які додатки, а також розподіляти їх за категоріями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це одне з найбільших нововведень в Windows 10 за останні роки. Ймовірно, воно буде реалізовано ближче до кінця року, коли Microsoft випустить Windows 10X – операційну систему, яка призначена в тому числі для гібридних пристроїв з двома екранами. У перспективі Windows 10X може замінити собою існуючу версію Windows 10.

Windows 8
Такий концепт ідеологічно близький до того, що було в Windows 8 близько десяти років тому на початковому етапі розробки. У той час від такого рішення відмовилися на користь живих плиток, які присутні в операційній системі досі, хоча і не особливо популярні ні у користувачів, ні у розробників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.