iPhone 17 отримає 24-мегапіксельну фронтальну камеру

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами аналітика Apple Мінг-Чі Куо (Ming-Chi Kuo), в лінійці iPhone 17 з’явиться 24-мегапіксельна фронтальна камера.

Про це він повідомив у своєму новому дописі на ресурсі Medium. iPhone 14 і 15 оснащені 12-мегапіксельною фронтальною камерою з п’ятьма пластиковими елементами об’єктива. Очікується, що лінійка iPhone 16 буде оснащена таким же обладнанням. В iPhone 17 Apple, очевидно, посилить апаратну частину до 24-мегапіксельної камери з шестиелементним об’єктивом. Куо каже, що оновлення значно покращить якість зображення фронтальної камери.

  • iPhone 6S: 5-мегапіксельна фронтальна камера з діафрагмою ƒ/2.2 і об’єктивом 4P
  • iPhone 7, iPhone X та iPhone XS: 7-мегапіксельна фронтальна камера з діафрагмою ƒ/2.2 та об’єктивом 4P
  • iPhone 11, iPhone 12 та iPhone 13: 12-мегапіксельна фронтальна камера з діафрагмою ƒ/2.2 та об’єктивом 5P
  • iPhone 14, iPhone 15 та iPhone 16: 12-мегапіксельна фронтальна камера з діафрагмою ƒ/1.9, автофокусом та об’єктивом 5P
  • iPhone 17: 24-мегапіксельна фронтальна камера з автофокусом і об’єктивом 6P

Підвищення роздільної здатності до 24 мегапікселів заслуговує на увагу, оскільки це дозволить зробити зображення більш деталізованими та чіткими. Завдяки вищій роздільній здатності фотографії можуть зберігати свою якість навіть при обрізанні або збільшенні, забезпечуючи більшу гнучкість при подальшій обробці. Крім того, більша кількість пікселів дозволяє зафіксувати дрібніші деталі, роблячи зображення більш чіткими та яскравими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перехід на шестиелементний об’єктив також дещо покращить якість зображення. Кожен елемент може бути сконструйований так, щоб коригувати різні аберації та спотворення, що призведе до більш чітких і точних фотографій. Додаткові елементи також можуть покращити ефективність передачі світла до сенсора, покращуючи якість зйомки в умовах низької освітленості.

Варто зазначити, що iPhone 17 Pro, як очікується, стане першим iPhone з технологією Face ID під панеллю, що може зменшити розмір Динамічного острова, але круглий виріз для фронтальної камери, як очікується, залишиться. iPhone 17 Pro, ймовірно, стане останньою преміальною моделлю Apple з круглим вирізом для фронтальної камери. Очікується, що в 2027 році Apple перейде на використання камер під дисплеєм у моделях iPhone Pro для створення справжнього “повноекранного” вигляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.