Як в Іспанії карають за недотримання правил карантину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Іспанські поліцейські дуже строго стежать за дотримання правил карантину, і ніякі пом’якшувальні обставини не можуть врятувати від штрафу за їх порушення. Так, в Мадриді жінці був виписаний штраф за те, що під час поїздки до старих батьків, яким знадобилися продукти, її дочка сиділа поруч з нею, повідомляє El Mundo .

У свій єдиний вихідний Марія Хосе, що працює в одній зі столичних лікарень, вирішила привезти продукти своїм батькам, яким під 90 років. У магазині вона набрала товарів на 200 євро і не могла самостійно донести їх до квартири, розташованої на третьому поверсі в будинку без ліфта. Допомогти вона попросила власну дочку. Головна помилка, яку вони допустили, полягала в тому, що жінки сиділи на передніх кріслах в машині, що в даний час заборонено з метою знизити ризик поширення коронавіруса. І у них не було на обличчях масок, що також є одним з вимог до тих, хто пересувається по місту на автомобілі не поодинці.

Допомога літнім людям в цьому випадку поліцейськими була визнана шанобливо причиною, що викликала обурення Марії Хосе. “Я розумію, що вони здійснюють контроль, але вони повинні враховувати виняткові ситуації”, – заявила жінка.

Раніше мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Алмейда посилив правила переміщення по місту. Тепер навіть ті, хто ходить на роботу, повинні мати довідку від роботодавця, яка дає право виходити на вулицю.

За даними глави МВС Іспанії Фернандо Гранде-Марласка, за перші вісім днів з моменту оголошення карантину в країні правоохоронцями було затримано 926 осіб, які відмовилися виконувати вимогу поліції повернутися в свої будинки, а також винесено 102 тисячі попереджень. На Канарських островах одного з порушників засудили до чотиримісячного тюремного ув’язнення. Це був перший вердикт, винесений судом за недотримання карантину, введеного для запобігання поширенню коронавіруса. У той же час міністр підкреслив, що несвідомих громадян не багато, більшість іспанців дотримуються встановлених правил.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.