Білл Гейтс дав свій прогноз, скільки триватиме карантин через коронавірус в розвинених країнах

Більшості країн з розвиненою економікою знадобиться від шести до десяти тижнів, щоб пробути в ізоляції і взяти під контроль поширення вірусу. Про це заявив засновник Microsoft Білл Гейтс. За його словами, ефективно боротися з вірусною пневмонією допоможе карантин і інтенсивне тестування населення на ознаки інфікування.

Досить недовгий інкубаційний період триватиме тільки в країнах, які зроблять жорсткі заходи по недопущенню масового зараження і готові виділити достатньо коштів на боротьбу з COVID-19. При цьому Біл Гейтс заявляє, що більше занепокоєння повинен викликати не економічний спад через карантин.

Куди більшу загрозу несуть всьому світу країни зі слабкою економікою і нерозвиненою системою охорони здоров’я. У них немає ефективних інструментів щодо стримування поширення коронавіруса, а також банально не вистачає ліжко-місць для госпіталізації та ізоляції інфікованих хворих. Свобода пересування та глобалізація можуть привести до швидкого поширення інфекції, а також знадобиться чимало часу, щоб подолати хворобу. «Вірус не поважає національні кордони», – сказав засновник Microsoft.

Зі свого боку, Білл Гейтс закликав зберігати спокій, а також необхідно вдосконалювати діагностику, ліки і вакцини. Технології існують для того, щоб допомагати в цьому і потрібно винести уроки з ситуації, що склалася, щоб згодом реалізувати ефективні методи боротьби з епідеміями.

Джерело: techcrunch

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.