В Євросоюзі можуть прийняти закон, який змусить виробників змінити дизайн смартфонів і планшетів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Євросоюз може на законодавчому рівні зобов’язати виробників смартфонів, планшетних комп’ютерів і ноутбуків спростити ремонт і повторне використання продукції, що випускається. Така ініціатива запропонована в рамках програми зі збільшення обсягів використовуваної повторно електроніки.

Згідно з наявними даними, Європейська комісія має намір радикально збільшити частку використовуваної вдруге електроніки, яку часто складно відремонтувати, замінити батарею, що вийшла з ладу, або модернізувати. Згідно з наявними даними, в даний час менше 40% електронних відходів в Євросоюзі піддаються переробці.

Нова ініціатива, названа “право на ремонт”, може на законодавчому рівні зобов’язати виробників смартфонів, планшетів і ноутбуків дотримуватися технічних стандартів, відповідно до яких згадані види електронних пристроїв повинні складатися зі змінних і придатних до ремонту комплектуючих.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Європейський Комісар з навколишнього середовища Віргіній Сінкявічус заявив про те, що план “кругової економіки” повинен стати новою економічною моделлю для континенту.

“Модель лінійного зростання “бери, використовуй, викидай ” досягла своїх меж. Із зростанням населення та споживання у світі ця лінійна модель наближає нас до кризи ресурсів. Єдиний шлях вперед-це відокремити економічне зростання від видобутку первинних ресурсів і їх впливу на навколишнє середовище”, — сказав Сінкявічюс.

Варто відзначити, що прийняття даного закону, ймовірно, змусить технологічні компанії кардинально переосмислити дизайн продукції, що випускається. Законодавство також вимагатиме від виробників надавати легкий доступ до інформації, що стосується ремонтопридатності і довговічності їх продуктів. До прийняття закону він повинен бути схвалений країнами-членами ЄС і Європейським парламентом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.