В Японії побудують прототип міста майбутнього

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Toyota Motor оголосила про намір побудувати на ділянці площею 71 гектар біля підніжжя гори Фудзіяма прототип міста майбутнього, що працює на водневих паливних елементах. Він служитиме лабораторією для автономних автомобілів, розумних будинків, штучного інтелекту та інших технологій.

Проект, який буде реалізований на місці закритої фабрики, отримав назву «Woven City» («Тканий місто»). У назві відображено походження Toyota як компанії з виробництва ткацьких верстатів. Представляючи проект, президент компанії Акіо Тойода (Akio Toyoda) назвав його «персональним «полем мрії».

В місті будуть проживати постійні жителі і дослідники. У компанії очікують, що спочатку їх буде близько 2000 осіб. Будівництво планується почати в наступному році. Проектування доручено датському архітектору Бьярке Ингелсу (Bjarke Ingels). Його бюро спроектувало будівлю Всесвітнього торгового центру 2 в Нью-Йорку і офіси Google в Кремнієвій долині і в Лондоні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вартість проекту не розкривається. Toyota заявила, що відкрита для партнерських відносин з іншими компаніями, які хочуть використовувати цей проект в якості полігону для тестування технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.