Більше 80% європейців роблять покупки в Інтернеті

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більше 80% європейців купують товари і послуги через Інтернет, йдеться в новій доповіді Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД).

Відомо, що європейські країни займають 8 з 10-ти позицій у списку світових лідерів електронної торгівлі.

На першому місці — Нідерланди, а на другому — Швейцарія. У десятці лідерів тільки дві неєвропейські країни: Сінгапур — на третьому місці і Австралія – на 10-м.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Підкреслюється, що електронна торгівля створює величезні можливості для економічного розвитку, однак в бідних такою ситуацією можуть скористатися лише деякі.

У половині європейських країн покупки в Мережі здійснюють понад 80% інтернет-користувачів, а в країнах з низьким і середнім рівнем доходу — лише 10%. У доповіді говориться, що в 2017 році глобальний ринок електронної комерції в порівнянні з 2016 роком виріс на 22%, а його оборот склав $ 3,9 трлн.

На думку експертів, темпи розширення ринку електронної торгівлі в Інтернеті пов’язані з тим, наскільки захищені інтернет-сервери, чи існують у певній місцевості поштові послуги, скільки людей мають доступ до Мережі або рахунку в банку.

Таким чином, чітко видно, наскільки реальним є цифровий розрив між розвиненими і країнами, що розвиваються, що не може не турбувати, передає Центр новин ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.