США хотіли повністю перекрити кисень Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На початку цього року адміністрація президента США розглядала можливість відключення компанії Huawei від фінансової системи США. Про це в ексклюзивному матеріалі повідомило агентство Reuters. За його даними, зазначена міра була одним з можливих варіантів дій, спрямованих на удушення найбільшого виробника телекомунікаційного обладнання.

План, який в кінцевому підсумку був відкладений, передбачав включення Huawei Technologies в чорний список (список SDN) міністерства фінансів США. Рада національної безпеки Білого дому розцінив цей план як найбільш сильний інструмент політики санкцій проти компанії. Включення Huawei в список SDN практично позбавило б компанію можливості здійснювати угоди в доларах.

Замість цього вибір був зроблений на користь інших заходів, таких як включення Huawei в торговий чорний список, через що американські компанії втратили можливість поставляти свої товари і послуги Huawei.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Один з інформаторів, який є прихильником варіанту з відключенням від Huawei розрахунків доларах, сказав, що цей варіант може бути пущений в хід в найближчі місяці. Рішення буде прийнято на підставі аналізу того, як йдуть справи з Huawei.

У разі включення в список Huawei стане однією з найбільших компаній, коли-небудь доданих в нього. В свій час в список була включена російська компанія “Русал”, другий за величиною в світі виробник алюмінію, російські олігархи, іранські політики і наркоторговці з Венесуели.

Американським компаніям і громадянам заборонено проводити будь-які фінансові операції з тими, хто потрапив до списку SDN, а всі активи того, хто потрапив до списку SDN, що знаходяться в Сполучених Штатах, блокуються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.