У Євросоюзі не вважають Huawei загрозою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора був опублікований звіт, підготовлений державами Європейського Союзу і присвячений питанням інформаційної безпеки стосовно до мереж 5G, які розглядаються як вирішальні для конкурентоспроможності блоку в сучасному світі.

Попереджаючи про ризик посилення кібератак з боку організацій з державною підтримкою, укладачі звіту утрималися від того, щоб назвати погрозами Китай і китайську компанію Huawei, яка є найбільшим виробником телекомунікаційного обладнання. Більш того, автори звіту вважали за краще проігнорувати необґрунтовані заклики Сполучених Штатів заборонити обладнання Huawei під тим приводом, що воно може бути використане для шпигунства.

Водночас, у звіті сказано, що “найбільш серйозними і найбільш ймовірними” загрозами для мереж 5G є держави, що не входять до ЄС. З урахуванням цього пропонується відповідально аналізувати ризики в кожному конкретному випадку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У звіті також сказано, що краще не потрапляти в зайву залежність від одного постачальника, оскільки він може раптово припинити поставки.

Сама компанія Huawei, яка виступає конкурентом фінської компанії Nokia та шведської компанії Ericsson, нещодавно заявила, що готова до співпраці в питаннях безпеки мереж 5G. Вона послідовно заперечує, що її обладнання може бути використане для шпигунства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.