Іран подасть до суду на США за кібератаки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Юридичні та дипломатичні органи Ірану готуються подати до суду на США за кібератаки. Керівник Організації цивільної оборони Ірану генерал Голам Реза Джалалі повідомив, що США створили кіберзагрози і неодноразово здійснювали атаки на Іран. За його словами, Штати зазнають юридичну відповідальність за свої дії, і судові органи Ірану спільно з Міністерством закордонних справ вже займаються цим питанням.

Як повідомляє видання Tasnim, організація цивільної оборони Ірану зробила цілий ряд кроків по зміцненню можливостей Ірану в області кібероборони. Приміром, за останні шість місяців було проведено понад 120 навчань, і 70% з них були спрямовані на розробку тактик оборони проти кібератак на критичну інфраструктуру.

Нагадаємо, більше року тому Голам Реза Джалалі повідомляв про перемикання США з реальних атак на атаки в кіберпросторі. Після укладення ядерної угоди (так званого Спільного всеосяжного плану дій) США запустили в кіберпросторі проекти на зразок Nitro Zeus, зазначав генерал.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Nitro Zeus — назва проекту по здійсненню складних, добре фінансованих високотехнологічних кібератак після операції по поширенню шкідливого ПЗ Stuxnet. На відміну від Stuxnet, який завантажується на вже готові системи і призначеного для втручання у певні операції, Nitro Zeus впроваджується в системи на стадії виробництва, а його вбудовані функції дозволяють здійснювати більш ефективні кібератаки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.