Німеччина категорично проти Facebook Libra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) вчора заявив, що держава не може змиритися з появою паралельних валют, таких як Facebook Libra. За його словами, Берлін відкине будь-які плани запуску таких валют.

Facebook Libra — найвідоміша з так званих “стабільних валют”, тобто криптовалют, забезпечених традиційними активами, включаючи грошові вклади, короткострокові державні цінні папери або золото.

“Ми не можемо прийняти паралельну валюту, — сказав Шольц під час обговорення Libra з законодавцями. — Ви повинні однозначно відкинути її”.

Очікується, що сьогодні кабінет міністрів Німеччини прийме всеосяжну стратегію щодо технології блокчейна, мета якої — прискорити цифрову трансформацію економіки, а також усунути ризики, пов’язані з подібними технологіями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У стратегії заявлено намір тісно взаємодіяти з союзниками, щоб запобігти перетворенню “стабільних валют” в альтернативу офіційним державними валют.

Франція також налаштована негативно щодо Libra, пов’язуючи з проектом Facebook ризики для фінансового сектора.

Європейський центральний банк заявив, що працює над довгостроковим планом по запуску публічної цифровий валюти, яка може зробити непотрібними такі проекти, як Libra.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.