Британські інженери розробили “робота-летючу рибу”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інженери з Імперського коледжу Лондона (Великобританія) винайшли робота, який може пересуватися по воді як летюча риба. Про це повідомив американський журнал Science Robotics.

Вага робота всього 160 г, проте за допомогою невеликого насоса, який закачує воду в камеру, де відбувається хімічна реакція з карбідом кальцію, він утворює газовий струмінь. Саме вона допомагає йому пролітати за раз до 26 м, піднімати об’єкти в 25 раз перевершують його власну вагу, а також відриватися від поверхні води і перелітати через високі хвилі.

Імовірно, робота можна використовувати для збору зразків води, щоб визначити ступінь забруднення, наприклад, під час аварій, коли умови загрожують життю і здоров’ю людини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Один з творців пристрою — інженер Мірко Ковач, заявив, що найбільш складним завданням було змусити маленького робота відірватися від поверхні води, пише видання The Independent. Поки пристрій було випробувано тільки в озері, але вчені вже планують протестувати робота в океані в районі морських нафтових платформ і коралових рифів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.