Google, Facebook і Amazon виступлять в США проти французького цифрового податку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У найближчий понеділок уряд США проведе слухання, пов’язані з податком на цифрові послуги, введеним у Франції. У ході слухань виступлять представники Google, Facebook, Amazon та інших великих компаній, інтереси яких зачіпає новий податок.

Нагадаємо, в липні сенат Франції затвердив податок у розмірі 3%, який буде застосовуватися до доходів від цифрових послуг, отриманих у Франції компаніями з річним доходом понад 25 млн євро у Франції або 750 млн євро по всьому світу.

Торговельне представництво США в липні розпочало розгляд, пов’язаний з новим податком, назвавши його “нерозумним”. Підсумком розгляду можуть стати нові тарифи на французькі товари або інші торговельні обмеження, які будуть введені після закінчення громадського обговорення 26 серпня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело наводить слова представників Amazon, Facebook і Google, які ясно дають зрозуміти, що інтернет-гіганти незадоволені нововведенням і розцінюють його як “тривожний прецедент” і “різкий відхід від давно встановлених податкових правил”. На їхню думку, податок явно націлений на американські компанії, але “існує висока ймовірність того, що витрати будуть передані по ланцюжку”, тобто крайніми, як завжди, опиняться споживачі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.