У США прибирають рекламу жорстоких відеоігор і переносять кіберспортивні турніри після критики Трампа

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після недавніх масових розстрілів в США американські політики почали активно тиснути на індустрію відеоігор. Підключився навіть сам Дональд Трамп, який звинуватив ігри в “романтизації насильства”, а Інтернет в “радикалізації неврівноважених людей”. Критика не пройшла дарма.

Стало відомо, що торгівельна мережа Walmart прибрала плакати з рекламою жорстоких відеоігор зі своїх магазинів. Подібне рішення також прийняло керівництво американського спортивного телеканалу ESPN. Телекомпанія перенесла трансляцію XGames Apex Legends EXP Invitational на менший канал ESPN 3 з поваги до жертв розстрілів. Примітно, що в тому ж Walmart можна відносно легко купити зброю і боєприпаси.

Невідомо, чим в підсумку відгукнуться ігровій індустрії слова політиків, проте збиток вже був нанесений. Приміром, після виступу Трампа акції Activision Blizzard впали на -5.96%, Take-Two Interactive подешевшала на -5.19%, а Electronic Arts втратила -4.63% від вартості цінних паперів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Погрітися біля вогнища скандалу вирішила і Західна ігрова Журналістика. Тиждень тому видання Gamespot, Kotaku і Next Web звинуватили Activision в негуманному ставленні до намальованих чоловічків. Йдеться про використання білого фосфору в якості ультимативної здатності в Call of Duty: Modern Warfare. Бомбардування забороненою зброєю порахували неетичною і нелюдською.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.