У Великобританії створений робот для збирання овочей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда інженерів Кембриджського університету розробила робот Vegebot для збирання овочів.

Про це повідомляється на офіційному сайті Кембриджського університету.

Спочатку Vegebot навчався розпізнавати та збирати салат айсберг у лабораторії, а наразі вже був успішно випробуваний у різних польових умовах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Vegebot оснащений системами комп’ютерного бачення та різання. Камери знімають поле салату і спочатку ідентифікують усі рослини на зображенні, а потім визначають салат, який слід збирати. Рослина може бути відхилена, оскільки ще не дозріла, або може виникнути захворювання, яке пошириться на врожай.

Друга камера на Vegebot розміщена біля ріжучого ножа і забезпечує плавний зріз. Дослідники змогли відрегулювати тиск руки робота, щоб він тримав салат досить міцно і не опускав його, але не настільки міцно, щоб роздавити.

«Надалі роботизовані комбайни можуть допомогти розв’язати проблеми з дефіцитом робочої сили в сільському господарстві, а також зменшити харчові відходи. Наразі кожне поле зазвичай збирається один раз, а будь-які недозрілі овочі чи фрукти викидаються. Однак робот може бути навчений збирати лише стиглі овочі. Оскільки він може працювати цілодобово, то виконуватиме кілька проходів на одному полі, повертаючись пізніше, щоб зібрати овочі, які були недозрілі», — зазначається в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.