Закономірний розвиток історії з санкціями Трампа: Huawei починає звільняти працівників у США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато аналітиків запевняли, що санкції Адміністрації президента Трампа проти Huawei вдарять по обидва боки. Логічно було думати, що звільнення співробітників китайської компанії, що працювали в США, було лише справою часу, і зараз, судячи за даними The Wall Street Journal, цей час настав.

Як повідомляє авторитетне видання, в умовах триваючої американо-китайської торгової війни Huawei планує звільнити працівників дослідницької компанії Futurewei Technologies, яка управляє низкою дослідницьких лабораторій. При цьому Huawei надасть деяким китайським співробітникам можливість переїхати назад в Китай і продовжити працювати в компанії. На відміну від американців.

Деякі співробітники, ймовірно, вже були повідомлені про те, що їх звільнять, а в найближчому майбутньому заплановані й інші звільнення. В цілому під скорочення потраплять сотні осіб (загальний штат налічує 850 осіб), але точна кількість поки не називається.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співробітники Futurewei останнім часом були обмежені в спілкуванні з китайськими офісами Huawei, оскільки їх робота могла розглядатися як технології США, які з недавніх пір заборонено передавати з Північної Америки до Китаю. За чутками, після включення Huawei в чорний список, Futurewei намагалася відокремити свою діяльність від бізнесу материнської компанії, але Huawei ці дані поки ніяк не коментує.

Скорочення кваліфікованих працівників може утруднити дослідницькі зусилля Huawei — принаймні до тих пір, поки НДДКР за межами США не компенсують це.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.