Польщі не по кишені відмова від обладнання Huawei для мереж 5G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Польща навряд чи виключить все обладнання Huawei зі своїх мобільних мереж наступного покоління, заявив агентству Reuters міністр уряду. Зокрема, це буде зроблено, щоб уникнути збільшення витрат для операторів мобільного зв’язку.

Як неодноразово повідомлялося, в кінці минулого року США закликали своїх союзників відмовитися від обладнання Huawei, пояснюючи це тим, що воно може використовуватися Китаєм для шпигунства. Більш того, Сполучені Штати пригрозили, що присутність обладнання Huawei в тій чи іншій країні «ускладнить партнерські відносини з США».

За даними джерела, підштовхуючи Варшаву до введення заборони на Huawei, американці прямо заявили, що Польщі необхідно забезпечити безпеку телекомунікаційної інфраструктури, якщо вона хоче збільшити присутність американських військ на польській землі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У січні з’явилася інформація, що Польща має намір виключити Huawei з планів по 5G. Однак зараз, схоже, прагматична позиція починає брати гору над бажанням догодити патрону. Кароль Оконски (Karol Okonski), заступник міністра, відповідальний за кібербезпеку, сказав, що Варшава розглядає питання про підвищення стандартів безпеки та рішення може бути прийнято в найближчі тижні.

Це призвело б Польщу у відповідність з підходом Європейської комісії, яка в кінці минулого місяця відкинула заклики США заборонити використовувати обладнання Huawei в мережах 5G, разом цього рекомендувавши провести оцінку ризиків і посилити заходи безпеки на державному рівні.

Польська телекомунікаційна інфраструктура сильно залежить від обладнання Huawei, частково тому що китайський виробник пропонує більш низькі ціни, ніж конкуренти.

Оконски сказав, що Варшава розмовляє з операторами про можливі зміни в існуючому телекомунікаційному обладнанні, хоча вартість відмови від обладнання Huawei така, що уряд вирішить його залишити.

За словами Play, найбільшого польського оператора мобільного зв’язку, заборона Huawei призведе до зростання цін і затримає впровадження нових технологій. У Play не бачать ніяких проблем з безпекою свого обладнання. Інші польські оператори мобільного зв’язку, такі як T-Mobile Polska, Orange Polska і Polkomtel, також використовують обладнання Huawei.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.