Космічний корабель SpaceX Crew Dragon успішно пристикувався до МКС

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчора компанія SpaceX вперше запустила космічний корабель Crew Dragon до МКС. Це тестовий політ без космонавтів. Але зовсім порожнім корабель до станції не відправився. На його борту знаходиться людиноподібний манекен Ripley.

Майже добу тому Crew Dragon успішно пристикувався до МКС. Стиковка пройшла в автономному режимі без зовнішнього управління або використання маніпулятора станції. Крім того, до самого стикування були проведені тестові маневри. Зокрема, після зближення з МКС космічний корабель віддалився від станції. Таким чином була перевірена можливість віддалення капсули від станції у разі надзвичайної ситуації.

Враховуючи знаходження на борту манекена з ім’ям Ріплі, залишається сподіватися, що під надзвичайною ситуацією SpaceX і NASA не мають на увазі потрапляння на МКС ліцехватів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Космічний корабель також доставив на станцію близько 180 кг вантажу. У МКС Crew Dragon залишиться до п’ятниці, після чого заплановане повернення корабля на землю. Якщо все пройде успішно, найближчим часом Crew Dragon здійснить ще один безпілотний політ, а вже в серпні корабель здійснить свій перший пілотований політ з космонавтами на борту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.