Facebook загрожує найбільший в історії штраф за передачу особистих даних користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Торік американська Федеральна комісія з торгівлі (FTC), а також ще кілька відомств США, включаючи мін’юст, ФБР і Комісію з цінних паперів і бірж, почали розслідування відносно Facebook за історію з Cambridge Analytica. Як виявилося, ніхто не прощений, ніщо не забуте, і тепер компанії загрожує рекордний штраф розміром в кілька мільярдів доларів.

Якщо ця історія вже трохи стерлася з пам’яті, нагадуємо: в 2015 році професор психології Кембриджського університету Олександр Коган створив звичайний додаток в Facebook і зібрав з допомогою нього непогану базу про користувачів. Далі він передав цю інформацію компанії Cambridge Analytica, яка використовувала дані про користувачів для розробки алгоритму аналізу політичних уподобань виборців.

У базі опинилися дані близько 87 мільйонів користувачів, тому скандал вийшов гучним. Cambridge Analytica вже давно закрита, а ось Facebook досі розсьорбує за недбалість.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Федеральна торгова комісія США і Facebook ведуть переговори щодо суми штрафу, але джерела The Washington Post кажуть, що це буде рекордна в історії FTC цифра. Поки рекордсменом залишається корпорація Google, яка в 2012 році заплатила торговій комісії 22,5 мільйона доларів за нечесні методи відображення адресної реклами в інтернет-браузері Safari.

За словами джерел, знайомих з ходом переговорів, кількома мільйонами Facebook вже не відбутися: мова йде про кілька мільярдів.

У Facebook підтвердили факт переговорів: «Ми працюємо з FTC і будемо продовжувати працювати з FTC». А ось представники торгової комісії від коментарів відмовилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.