Фінансового директора Huawei звинувачують у шахрайстві і можуть посадити на 30 років

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1 грудня в аеропорту Канади затримали фінансового директора Huawei Менг Ваньчжоу (Meng Wanzhou), яка також є дочкою засновника і голови компанії Рена Чжэнфэя (Ren Zhengfei). Тепер відбулося перше судове засідання і стало відомо, в чому звинувачують жінку і яке покарання їй загрожує за це.

Заарештували Менг на прохання США, які підозрюють її в шахрайстві. В Міністерстві юстиції кажуть, що в Huawei є неофіційна дочірня компанія SkyCom, яка з 2009 по 2014 рік співпрацювала з Іраном, порушуючи введені Америкою санкції. Зокрема, SkyCom продавала телекомунікаційне обладнання місцевому оператору зв’язку MTN Irancell Telecommunications Services.

Влітку в Нью-Йорку заочно заарештували і оголосили фінансового директора Huawei в розшук, проте вона перестала приїжджати в країну. Тому її затримали в Канаді і тепер хочуть екстрадувати в Штати.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Ми попереджали їх протягом досить довгого часу про порушення іранських санкцій», — підкреслив директор Національної економічної ради Білого дому Леррі Кудлоу (Larry Kudlow).

Під заставу в 1 мільйон доларів Ваньчжоу відпускати не хочуть — бояться, що вона може втекти. Тепер їй загрожує до 30 років в’язниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.