Україна увійшла у ТОП-10 європейських країн по використанню NFC

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тренд на оплати такими пристроями продовжує набирати популярність в Європі: більше 30 видів пристроїв, що підтримують платежі, – годинників, браслетів і інших – доступні вже в 26 країнах Європейського Союзу. За кількістю платежів за допомогою носяться пристроїв на першому місці знаходяться Нідерланди-третина (33%) таких транзакцій в Європі в 2019 році здійснені в цій країні. Друге місце займає Великобританія (18%), третє-Швейцарія (8%). Україна увійшла в ТОП-10 європейських країн за кількістю NFC-платежів такими пристроями.

Якщо говорити про світовий рейтинг, то такими пристроями найбільше платили в Австралії, на другому місці-Нідерланди; США посіли восьме місце. Кількість безконтактних платежів такими пристроями в Європі продовжує впевнено зростати: загальна кількість транзакцій в Європі в 2019 році майже в 20 разів більше, ніж в Північній Америці.

«Ми раді бачити, як українці легко переходять на нові способи оплат, які вписуються в їх цифровий спосіб життя. Щомісяця українці вже здійснюють кілька десятків мільйонів оплат за допомогою NFC цифрових гаманців. А сьогодні Україна увійшла в ТОП-10 європейського рейтингу країн за кількістю платежів такими пристроями, – зазначив Юрій Батхин, віце-президент з розвитку бізнесу Mastercard в Україні. – Така популярність нових способів оплат безпосередньо пов’язана з їх зручністю і безпекою для користувачів».

Збільшенню кількості розрахунків за допомогою носяться пристроїв сприяє їх популярність серед користувачів і розвиток інфраструктури прийому платежів. Так, в Європі сьогодні кожен п’ятий дорослий носить смарт-годинник або фітнес-браслет. За прогнозами, до 2020 року світовий ринок носяться пристроїв складе 30 млрд євро. Безконтактні платежі також проникають в наше життя: 61% всіх транзакцій у фізичних торгових точках Європи безконтактні, що на 23% більше, ніж на початку 2018 року. В Україні ж частка безконтактних оплат картами і гаджетами серед усіх розрахунків на платіжних терміналах становить майже 30%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За той же період помітно збільшилася – з 42% до 70% ‒ інфраструктура по прийому безконтактних платежів в європейському ритейлі. А в Україні вже 86% POS-терміналів безконтактні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.