15% українців не має доступу до нормального Інтернету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

15% населення України не має можливості доступу до широкосмугового інтернету. Згідно всеукраїнського дослідження «Укртелекому» щодо скорочення цифрового розриву, в Україні проживає близько 6,3 млн громадян (15% від загального населення), які не охоплені мережами хоча б одного з операторів інтернет-послуг.

Про це під час доповіді на Digital Transformation Forum заявив Денис Захаренко, директор з розвитку масового сегмента ВАТ «Укртелеком». Ці дані збігаються з результатами попереднього аналізу компанії «Хуавей Україна» з підключення до інтернету: 84,9% населення проживає на території, де є можливість підключення до мережі фіксованого широкосмугового інтернету. За методологією аналізу «Хуавей Україна» враховується населення кожної громади, в якій з’являється хоча б один вимір тесту швидкості доступу до мережі інтернет, що надається провайдерами та операторами зв’язку.

Укртелеком вже розробив проект з підключення 5,1 тис. населених пунктів у зоні цифрового розриву. Завдяки проекту інтернетом буде охоплено 3,6 млн. громадян. Вартість державних інвестицій на те, щоб наблизити показник охоплення інтернетом до середньоєвропейського, становить 1,8 млрд грн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«У нас є спільне завдання: побудувати телекоммережі там, де їх немає, наближаючи показник проникнення фіксованого інтернету до середньоєвропейського показника — 97%. Для цього є напрацьована система державно-приватного партнерства, де на 1 гривню від уряду 1 гривню дає приватний бізнес. Отже, якщо загальні інвестиції в розвиток мережі в 5,1 тис. населених пунктах по всій країні, де проживає 3,6 млн наших громадян, складають близько 4 млрд грн, то інвестиції від уряду повинні становити 1,8 млрд грн, що є вартістю, наприклад, побудови одного з половиною Шулявського мосту», — підкреслив Денис Захаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.