Як скоро Україна перейде на новий стандарт Wi-Fi?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Поки Україна наздоганяє інший світ, освоюючи 3G/4G, інші країни взялися за освоєння “п’ятого покоління” мобільного зв’язку. Але не тільки. Старий добрий Wi-Fi, рятував наших співгромадян до 2015 року — коли нарешті і у нас стартувало “третє покоління” — теж не стояв на місці.

На прилавках магазинів вже почали з’являтися гаджети з підтримкою нового стандарту бездротового зв’язку для “гарячих точок” — Wi-Fi 802.11 ax. Який профільна організація Wi-Fi Alliance для простоти запропонувала називати Wi-Fi 6.

Попередні технології — 802.11 n і 802.11 ac — отримали, відповідно, скорочення Wi-Fi 4 і Wi-Fi 5. Перший з перерахованих з’явився в 2008-му, а другий — в 2013-му.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З початку поточного року такі виробники, як Asus і Netgear вже представили роутери з підтримкою Wi-Fi 6. Хоча Wi-Fi Alliance тільки 16 вересня випустив прес-реліз про програму сертифікації новітнього стандарту 802.11 ax.

У цій організації зазначили, що нова технологія дозволить значно підвищити продуктивність, надійність і безпеку Wi-Fi-мереж. Особливо в таких багатолюдних місцях як аеропорти, стадіони, промислові підприємства і багатоквартирні будинки. При цьому підвищиться стійкість до зашумлення ефіру, а витрата заряду акумуляторів підключених гаджетів — зменшиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.