Клієнтів Vodafone Україна обікрали на пів мільйона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кіберзлочинці вкрали більше 500 000 гривень дізнавшись код від SIM-карти мобільного оператора Vodafone і ввівши в оману службу банку.

Зараз прокуратура продовжує вести розслідування у відкритому кримінальному провадженні за ст. 185 КК України (крадіжка). За даними правоохоронців, група зловмисників у змові зламували сім-карти фінансового номеру жертви і знімали з її банківського рахунку всі гроші.

Влітку 2018 року в Кривому Розі організатор злочинної “схеми” змовився з товаришем про розкрадання грошових коштів у клієнта ВАТ “Альфа-Банк”. Один із злочинців займався “діалогом” з оператором Vodafone, інший – безпосередньо виведенням коштів з рахунку жертви.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

31 липня 2018 року злочинець подзвонив в контакт-центр “Vodafone Україна” і вказав PUK-код. Таким чином він закріпив номер мобільного оператора Vodafone, що належить жертві, за спеціально придбаною для афери SIM-картою. За допомогою шкідливого ПО і мобільного номера шахраї в той же день зламали обліковий запис жертви в інтернет-сервісі “My Alfa-Bank”, тим самим отримавши доступ до управління її рахунками.

Їм знадобилося 44 хвилини, щоб перевести на підконтрольний їм рахунок в цьому ж банку 396 038 гривень.

За цією ж “схемою”, але вже разом з третім подільником, особа якого не встановлена, кіберзлочинці зняли з рахунку АТ “АКЦЕНТ-БАНК” і перевели в інші банки 128 607 гривень.

Зараз слідство триває, проводиться ряд експертиз. У будинках фігурантів справи вже проведені обшуки. Їм “світить” до 8 років тюремного терміну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.