Українці зробили аксесуар, який перетворює голос у писемні нотатки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українець Назар Федорчук заснував стартап Senstone, який випустив на ринок однойменний аксесуар. Ззовні він виглядає як стильна прикраса, проте основне призначення пристрою запам’ятати те, що раптово спаде на думку його власнику.

Сам гаджет — це кліпса діаметром до 3 сантиметрів. Її товщина – майже 9 міліметрів. Важить такий аксесуар 29 грамів. Senstone можна носити як підвіску, брошку чи кулон для браслета.

Засновник стартапу Назар – юрист за фахом, має дипломи університетів Львова та Оксфорда. Раніше працював у проєкті Департаменту юстиції США та у посольстві цієї ж країни. У нього часто виникала потреба занотовувати свої думки, які приходили в голову раптово та в не зовсім зручні моменти. Наприклад, дорогою в аеропорт, під час ділових зустрічей чи інших важливих подій. Так і виникла ідея створити гаджет, що перетворює голосове повідомлення на текст за лічені секунди.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами розробника, чи не найбільше зацікавлення гаджет викликав у лікарів. Адже працівникам медичної сфери незручно носити телефон чи планшет, аби записувати нотатки. Для цього більше підійде саме маленький пристрій.

Крім української, ґаджет підтримує 11 мов. Для реалізації свого задуму Назар залучив у команду дизайнерів та фахових розробників – і за рік з часу появи ідеї вже мав готовий прототип. Далі Назара та його молоду компанію чекав небувалий успіх на спільнокошт-платформі Kickstarter.

Проєкт зібрав необхідні 50 тисяч доларів за перших два дні кампанії. Загалом вдалося залучити вшестеро більше запланованого – понад 300 тисяч. Сьогодні у компанії три офіси – в Україні, Китаї та США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.