Український громадянин зізнався, що працює на хакерів зі США

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Громадянин України Федір Гладир під час суду в Сіетлі у Сполучених Штатах Америки 11 вересня визнав себе винним у кібератаках з метою шахрайства. В обмін на угоду зі слідством із хакера зняли решту обвинувачень.

Водночас, йому все одно загрожує тюремний строк до 25 років.

За всіма звинуваченнями сукупно українця могли засудити до багатьох десятиліть або століть за ґратами. Його адвокат Аркадій Бух повідомив, що на винесення вироку можна чекати у 2020 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

34-річного Федора Гладиря заарештували агенти Федерального бюро розслідувань США у 2018 році разом із двома іншими громадянами України: Дмитром Федоровим і Андрієм Колпаковим. Їх звинувачують у належності до хакерської групи FIN7.

Протягом 2015—2017 років група викрала дані біля 15 мільйонів кредитних і дебетних карток американських компаній Chipotle та Arby. Вкрадені дані хакери продавали в «Даркнеті», отримуючи біля 50 мільйонів доларів на місяць.

Гладиря затримали на території Німеччини та екстрадували до США, де восени 2018 року над ним почався суд. Колпакова екстрадували з Іспанії, а судовий процес над ним почався 3 червня цього року. Дмитро Федоров очікує на екстрадицію до США з Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.