Intel планує розпочати випуск 144-шарової флеш-пам’яті до кінця року

Intel продовжує розробку флеш-пам'яті PLC, кожна клітинка якої зберігає п'ять біт

Роб Крук (Rob Crooke), який очолює підрозділ компанії Intel, який спеціалізується на незалежній пам’яті (Non-volatile Memory Solutions Group або NMSG), розповів про поточний стан в цій галузі і планах підрозділу.

За його словами, до кінця року повинні початися поставки твердотільних накопичувачів, в яких буде використовуватися 144-шарова флеш-пам’ять QLC 3D NAND, відома в Intel під кодовою назвою Arbordale Plus. У майбутньому році виробник планує повністю перейти на використання зазначеної пам’яті в своїх SSD. Ця пам’ять вважається пам’яттю четвертого покоління. Зараз NMSG використовує флеш-пам’ять третього покоління з 96-шарами.

Крук підтвердив, що триває розробка флеш-пам’яті PLC, кожна клітинка якої зберігає п’ять біт.

Він також пообіцяв, що в цьому році компанія випустить накопичувачі Optane під кодовою назвою Alder Stream в конфігурації з портом, а в майбутньому році – з двома портами. У накопичувачах Alder Stream використовується пам’ять 3D XPoint другого покоління. Від першого покоління вона відрізняється подвоєною кількістю шарів (чотири замість двох). У накопичувачах Alder Stream використовується новий контролер з новою прошивкою, що підтримує інтерфейс PCIe 4.

Intel планує розпочати випуск 144-шарової флеш-пам'яті до кінця року

Крім того, до кінця року будуть випущені енергонезалежні модулі DIMM під кодовою назвою Barlow Pass на базі пам’яті 3D XPoint другого покоління.

Пам’ять для накопичувачів Intel поставляє компанія Micron. Плани Intel щодо власного виробництва 3D XPoint поки не визначені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.