Технологія NFC отримала нову корисну функцію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найчастіше NFC використовується для безконтактної оплати покупок за допомогою смартфона або смарт-годинника. Також вона дозволяє встановлювати зв’язок між різними гаджетами. Однак організація NFC Forum, куди входять Apple, Sony, Google і багато інших компаній, оголосила про нову функцію популярної технології.

Учасники NFC Forum взяли специфікацію бездротової зарядки (WLC), що передбачає зарядку бездротовим способом невеликих гаджетів і пристроїв від смартфона або іншого приладу, обладнаного модулем NFC. Заявлена ​​потужність передачі енергії до 1 Вт.

Ця потужність занадто мала для пристроїв на зразок смартфонів, але вона цілком підходить для розумних годинників, фітнес-трекерів, бездротових навушників, стилусів та інших невеликих гаджетів. Про це йдеться в офіційному зверненні NFC Forum. Повідомляється також, що виробники можуть відмовитися від окремої технології бездротової зарядки в своїх пристроях, якщо вони оснащені чіпом NFC. Важливо також відзначити, що один модуль може служити одночасно, як для передачі даних, так і для зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Наприклад, Bluetooth-гарнітура з технологією NFC для сполучення може також використовувати інтерфейс NFC для бездротової зарядки. В цьому випадку антена NFC використовується для обміну інформацією при сполученні і для передачі енергії », – йдеться в звіті NFC Forum.


Деякі існуючі смартфони вже підтримують реверсивну зарядку по стандарту Qi

 

Голова NFC Forum Коічі Тагава(Koichi Tagawa) зазначив, що бездротова зарядка по NFC дозволяє повністю позбутися від будь-яких роз’ємів і зробити пристрої ще компактнішими.

Про терміни впровадження нової технології не повідомляється. Однак для її роботи потрібні нові чіпи NFC, що підтримують і передачу даних, і зарядку, тобто на існуючих гаджетах ця функція працювати не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОAndroidAuthority

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.