Технологія NFC отримала нову корисну функцію

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найчастіше NFC використовується для безконтактної оплати покупок за допомогою смартфона або смарт-годинника. Також вона дозволяє встановлювати зв’язок між різними гаджетами. Однак організація NFC Forum, куди входять Apple, Sony, Google і багато інших компаній, оголосила про нову функцію популярної технології.

Учасники NFC Forum взяли специфікацію бездротової зарядки (WLC), що передбачає зарядку бездротовим способом невеликих гаджетів і пристроїв від смартфона або іншого приладу, обладнаного модулем NFC. Заявлена ​​потужність передачі енергії до 1 Вт.

Ця потужність занадто мала для пристроїв на зразок смартфонів, але вона цілком підходить для розумних годинників, фітнес-трекерів, бездротових навушників, стилусів та інших невеликих гаджетів. Про це йдеться в офіційному зверненні NFC Forum. Повідомляється також, що виробники можуть відмовитися від окремої технології бездротової зарядки в своїх пристроях, якщо вони оснащені чіпом NFC. Важливо також відзначити, що один модуль може служити одночасно, як для передачі даних, так і для зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Наприклад, Bluetooth-гарнітура з технологією NFC для сполучення може також використовувати інтерфейс NFC для бездротової зарядки. В цьому випадку антена NFC використовується для обміну інформацією при сполученні і для передачі енергії », – йдеться в звіті NFC Forum.


Деякі існуючі смартфони вже підтримують реверсивну зарядку по стандарту Qi

 

Голова NFC Forum Коічі Тагава(Koichi Tagawa) зазначив, що бездротова зарядка по NFC дозволяє повністю позбутися від будь-яких роз’ємів і зробити пристрої ще компактнішими.

Про терміни впровадження нової технології не повідомляється. Однак для її роботи потрібні нові чіпи NFC, що підтримують і передачу даних, і зарядку, тобто на існуючих гаджетах ця функція працювати не буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.