В Нідерландах люди знищують вишки 5G мереж

Так люди намагаються зупинити поширення мереж п'ятого покоління

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Декілька веж 5G мобільного зв’язку були зламані або підпалені цього тижня в Нідерландах людьми, які проти розгортання мережі 5G. Про це повідомила місцева газета De Telegraaf пише Reuters.

За даними видання, цього тижня було відзначено аж чотири інциденти. На місці одного з них палії нанесли фарбою з балона гасло проти 5G.

Управління з питань безпеки та боротьби з тероризмом (NCTV) підтвердило, що на минулому тижні були зареєстровані «різні інциденти», пов’язані зі стільниковими вишками, включаючи їх пошкодження і підпали. За словами NCTV, можливою причиною є протидія розгортання мережі 5G. Висловлювання проти 5G неодноразово звучали в Нідерландах. В основному вони були пов’язані з побоюваннями, що радіохвилі можуть завдати шкоди здоров’ю людини. Крім того, стурбованість викликає ризик того, що нова технологія може порушити конфіденційність.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основні телекомунікаційні провайдери в Нідерландах поки проводять тестування 5G і ще не приступали до розгортання мереж в очікуванні аукціону спектра, який повинен завершитися в червні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.