Міноборони випробовує модернізований “надпотужний” танк

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На полігоні «Десна» у Чернігівській області Міністерство оборони проводить випробування дослідного зразка танка Т-72, який виготовлений для потреб Збройних сил.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Випробувальна бригада Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації перевіряє основні тактико-технічні характеристики в умовах, максимально наближених до реальної військової експлуатації.

На дослідному зразку встановили прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами і нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Крім того, танк оснастили комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутниковою навігаційною системою, що дозволить більш ефективно застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.

«З огляду на збільшення маси, встановлено потужніший двигун, здійснена заміна елементів ходової частини та додана система відеопаркування для спрощення маневрування бойової машини. Для покращення захисту в ході бою вдосконалено комплекс динамічного захисту та оновлена система протипожежного обладнання», — інформують у міністерстві.

Ще планують постріляти з танку, щоб оцінити ефективність його озброєння.

Т-72 «Урал» — основний бойовий танк, розроблений в СРСР, прийнятий на озброєння радянської армії у 1973 році. За 30 років виробництва виконали 14 основних модифікацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.