Євросоюз хоче ввести єдині вимоги до виробництва електроніки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Зміни повинні вступити в силу в 2021 році. Пристрої повинні стати більш міцними, модернізованими і готовими до повторного використання. Законодавці хочуть зобов’язати виробників використовувати більше перероблених матеріалів. За дотримання цих умов ЄС готовий заохочувати компанії.

Реклама

У повідомленні, опублікованому Єврокомісією, йдеться, що “одноразове використання пристроїв буде обмежено, передчасне старіння попереджено, а знищення без утилізації непроданих товарів тривалого користування заборонено”. Також споживачі повинні будуть отримувати інформацію про надійність і ремонтопридатность гаджетів.

У минулому році Єврокомісія прийняла такі правила щодо побутової техніки – пральних машин, телевізорів і т.д. Тепер же під дію потрапила вся електроніка.

Одноразове використання гаджетів буде обмежено, а передчасне старіння попереджено.
У ЄС давно хотіли стандартизувати зарядку. В результаті, поки приймали рішення, єдиним стандартом став USB Type C без всякого регулювання. Під стандартизацію потрапила тільки компанія Apple зі своїм оригінальним роз’ємом Lightning, більш того, в iPad Pro вже зараз використовується Type C. А для стандартизації вони можуть покласти перехідник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: