Microsoft представила DirectX 12 Ultimate-новий API для поліпшення графіки на ПК і Xbox Series X

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Microsoft анонсувала нову DirectX 12, яка отримала назву Ultimate і покликана поліпшити графіку в іграх для PC і Xbox Series X.

За словами компанії, Xbox Series X і залізо з підтримкою DirectX 12 Ultimate отримають повний доступ до нових графічних технологій. Розробники обіцяють трасування променів в DirectX, Variable Rate Shading, Mesh Shaders і Sampler Feedback. До того ж впровадження DirectX 12 Ultimate не впливатиме на сумісність нових ігор зі «старим» залізом.

У комплект DirectX 12 Ultimate потрапить DirectX Raytracing 1.1 — нова версія трасування променів, яка зробить освітлення більш реалістичним. До того ж плюсом для розробників стане впровадження Inline Raytracing, що дозволяє управляти процесом обробки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Корисним інструментом стане і Variable Rate Shading. Технологія дозволяє керувати швидкістю затінення, кидаючи більше потужності графічного процесора на важливі частини сцени для підвищення продуктивності. По суті процесор буде вимальовувати об’єкти на передньому плані точніше, ніж на задньому. Перевага Variable Rate Shading і в тому, що воно вважається відносно недорогим для розробників.

Додадуть і Sampler Feedback, яка покращує якість графіки, зменшуючи час завантаження за рахунок використання тільки необхідних в конкретний момент текстур. До того ж Sampler Feedback може використовувати Texture-space shading, що дозволяє записувати обчислення освітлення і завантажувати їх в саму текстуру. У свою чергу Mesh Shaders дозволяє ефективніше обробляти великі обсяги графічної інформації.

Мета Microsoft з DirectX 12 Ultimate — створити єдину графічну платформу для PC і Xbox Series X. поки що тільки графічні процесори серії NVIDIA RTX 20 можуть працювати з DirectX 12 Ultimate, але в 2020 році до них приєднаються AMD RDNA 2 і Navi 2х. Microsoft поки не оголосила дату релізу DirectX 12 Ultimate. Можливо, технологія стане доступна з виходом Xbox Series X.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.