В Америці провели випробування новітньої термоядерної бомби

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Військово-повітряні сили США провели випробування нової термоядерної бомби B61-12: як носій виступив багатофункціональний винищувач F-15E Strike Eagle. Раніше американські ВПС здійснювали тести цього боєприпасу, використовуючи, зокрема, стратегічний бомбардувальник B-2 Spirit.

У вівторок, 10 березня, фотограф Кріс Траяно (Kris Trajano) зняв недалеко від авіабази Еглін в Неваді бойовий літак F-15E , за яким слідувала пара F-16. F-15E Strike Eagle ніс як навантаження новітню термоядерну бомбу B61-12 , покликану замінити більш ранні версії знаменитої В61.

Як  зазначає  The Drive, в якості основного місця для випробувань B61-12 виступає полігон Тонопа. Нагадаємо, в 2018 році там провели скидання B61-12 без ядерного заряду: тоді як носій виступив стратегічний бомбардувальник B-2 Spirit. «Випробування є частиною серії спільних тестів, щоб показати здатність літака доставляти озброєння і неядерні функції бомби», – заявили в американському оборонному відомстві.

Відомо також, що тести B61-12 провели в 2017 році: як і зараз, як носій виступав винищувач Strike Eagle.

Через високий рівня секретності інформація про минулі випробуваннях була дуже поганою. Зараз же ми маємо змогу детальніше розглянути нову версію B61.

Видання The Drive зазначає, що прибуття літака з новою термоядерною бомбою пов’язано з тим, що зараз на авіабазі Еглін проходять міжнародні навчання Red Flag, в яких, крім американських льотчиків, беруть участь пілоти з інших країн НАТО. Таким чином, нові тести B61-12 можна розглядати як демонстрацію союзникам бойового потенціалу ВПС США.

Головною відмінною рисою В61-12 стало хвостове оперення нового типу, що перетворює бомбу в керовану зброю, що володіє надзвичайно високою точністю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нову версію В61 можна скидати без парашута і необхідності для літака-носія точного прольоту над метою. Це робить комплекс більш універсальним і знижує можливий ризик для крилатих бойових машин і їх екіпажів.

Відзначимо, що в якості носія В61-12, крім вищезазначених F-15E і B-2 Spirit, зможе виступати, зокрема, новітній американський винищувач п’ятого покоління F-35. Крім того, в якості носія розглядають перспективний бомбардувальник Northrop Grumman B-21 Raider (LRS-B). Збірку першої з цих машин почали в минулому році. Згідно з представленими раніше даними, перший політ B-21 можна очікувати вже в 2021 році.

Джерело: Naked-science

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.