Нові алгоритми Google дозволять роботам самостійно вчитися ходити

Компанія Google провела дослідження і налаштувала алгоритми, які дозволять прискорити і спростити процес навчання.

Дослідники з Google Robotics створили чотириногого робота, який протягом декількох годин сам навчився ходити вперед-назад і повертатися. Раніше алгоритми тестувалися на віртуальному роботі у віртуальному середовищі, що допомагало запобігти пошкодженню реального робота. Але процес емуляції різних поверхонь був занадто трудомістким.

Дослідники почали навчання в реальному світі і робот зміг швидше адаптуватися до нерівної місцевості. Однак втручання людини як і раніше було необхідно і дослідникам доводилося втручатися в його навчання. Тому вони обмежили площу поверхні і змусили робота вчити кілька маневрів одночасно. Якщо робот, діставшись до краю своєї території, буде йти вперед, він зрозуміє, що попереду перешкода і почне йти назад, набуваючи новий навик.

За допомогою цієї системи робот зміг використовувати метод проб і помилок, щоб в кінцевому підсумку навчитися самостійно переміщатися по різних поверхнях.

Проте дослідження має обмеження: поки технологія не є універсальною і не підходить для всіх типів роботів. Але дослідники сподіваються адаптувати нові алгоритми до різних роботів. Якщо їм вдасться, це може сильно просунути робототехніку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.