З’явилися нові підтвердження розробки Microsoft Core OS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У травні очікується щорічна конференція розробників Microsoft Build, але вже зараз з’явився новий витік, який ще раз підтверджує плани щодо Windows Core OS (WCOS). Компанія поки нічого не говорила про систему публічно, проте сам факт існування і розробки вже не викликає сумнівів.

Люди, знайомі з «внутрішньою кухнею» Microsoft, говорять про модульну систему для різних форм-факторів. Тобто, на її основі будуть створюватися збірки під ПК, двоекранні пристрої, Xbox One і навіть гарнітури Mixed Reality. Зокрема, йдеться про різні графічні оточення під кожну систему.

А в пості на LinkedIn компанія заявила, що працює над «інноваційними технологіями» на базі Windows Core OS для пристроїв змішаної реальності. Крім того, нещодавно в Магазині Microsoft Store була помічена тестова версія GameCore на базі Windows Core OS. Цей движок дозволить створювати універсальні ігри під будь-які пристрої на базі цієї системи. Правда, GameCore планується як опція, а не в якості обов’язкового середовища розробки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Microsoft заявили, що Windows Core OS буде продуктивною системою з сучасним кодом і відсутністю регресій. І хоча ця ОС навряд чи замінить традиційну «десятку» або Windows 10 X, вона може стати доповненням для неї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.