Ексклюзив: Huawei Pay прийде в Україну вже цього року

Після того як Huawei потрапила до списку санкцій США, одним з головних питань став те, якими тепер будуть нові пристрої і як компанія впорається з тим, що її смартфони позбулися Google-сервісів. Користувачі за межами Китаю орієнтовані на те, щоб отримувати смартфон на базі Android з усіма сервісами Google, а їх відсутність сприймається як істотний недолік.

Варто розуміти, що відсутність Google-сервісів – це не тільки неможливість працювати з Play Market, додатками і сервісами від Google, але і з різними API, які дозволяють працювати з іншими програмами, включаючи смарт-годинники і мобільні платежі. Google Pay – один з ключових компонентів, який несподівано став недоступний для користувачів.

На даному етапі Huawei активно працює над новою екосистемою, невід’ємною частиною якої повинні стати сервіси HMS, здатні замінити аналогічні служби Google. Це не тільки самостійний магазин додатків App Gallery, але і навігація, push-повідомлення та мобільні платежі. Так, користувачам пропонується здійснювати безконтактні платежі за допомогою Huawei Pay.

На даний момент цей сервіс не працює на території України, але компанія працює над тим, щоб завести свій платіжний сервіс в нашу країну. Ексклюзивно для нашого ресурсу один зі співробітників компанії Huawei заявив, що вже в цьому році Huawei Pay прийде в Україну. Якщо так і станеться, то користувачі нових смартфонів Huawei без Google-сервісів зможуть здійснювати електронні платежі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.